machetedidactice.com

Activități educative copii – Cum ne-am reîntâlnit cu Cei trei magi

Iată cum în ajunul sărbătoririi (pe stil vechi) nașterii lui Iisus ne-am reîntâlnit cu cei trei magi, care au urmat drumul spre ieslea unde s-a născut acesta, călăuziți de stea. Spuneam ieri că sunt mai multe cărticele care au poposit în casa noastră, iar lectura lor s-a cerut a fi făcută acum, asta și datorită textelor facile, frumoase și scurte.

Cei trei magi de Loek Koopmans este o cărticică scoasă la editura Univers Enciclopedic Junior, la fel ca și Bradul de Crăciun, în aceleași condiții grafice. Are text puțin și imagini minunate iar lecturarea ei poate dezvolta tot soiul de dialoguri.

img002

Demult, tare demult,pe cerul catifelat a nopții a apărut o stea cum nu se mai văzuse. Strălucea mai tare decât toate celelalte și toți rămâneau uimiți atunci când o priveau. Oamenii arătau spre cer, dându-și de veste unii altora.

Dar noi ne-am reîntâlnit cu cei trei magi, pentru aceștia sunt personajele principale ale povestirii.

Cei trei magi 1 – lectură video

img004

Melchior, Gaspar și Baltazar hotărâră să urmeze steaua cea misterioasă. Nimeni nu-i putea opri. Voiau să afle cât mai multe despre ea.

Despre cei care au plecat să-l întâmpine pe Iisus, noi am aflat mai multe lucruri și mai multe detalii din cartea Miracolul de Crăciun, despre care puteți afla aici. Sunt proaspete în mintea noastră întâmplările din această carte, iar acolo detaliile sunt mai în amanunt iar povestea este mult mai complexă. Și vă mai invit încă o dată, să o lecturați!

Cei trei magi

Cei trei magi 2 – lectura video

Cei trei magi erau foarte fericiți. Știau că trebuia să dea de veste tuturor despre pruncul pe care-l găsiseră în ieslea cea sfântă.

Și de câte ori spunea povestea, auzeau glasurile îngerilor care cântau.

După ce lectura a fost gata, am pregătit câteva fișe în care Luca a avut de răspuns la niște întrebări la care răspunsurile se regăseau în text. Deasemenea am zăbovit pe cuvintele pe care nu le știa: tamâie și smirnă.

 Fisă de lucru Cei trei magi

DSC_2135 DSC_2143

Celor care sărbătoriți astazi Nașterea Domnului, vă doresc să aveți un Crăciun fericit!, multă sănătate, tihnă și bucurie alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

%d