Activitati educative copii – 9 ani, o aniversare de pus la colectie. La multi ani, Luca!

Iata ca Luca a implinit 9 ani.

DSC_2051

9 ani de bucurie si fericire.
9 ani in care am realizat ca dorintele mele nu au fost neintemeiate, aici referindu-ma la numarul de copii pe care-i doresc.
9 ani de sentimente pe care credeai ca le-ai trait, cu ajutorul primului copil. Trebuie sa experimentezi, mai bine spus sa traiesti efectiv, pentru a realiza ca nu sunt aceleasi framantari, acelasi fioruri, aceleasi ganduri. Fiecare copil soseste cu un bagaj de sentimente ce nu pot si banuite dinainte.

Luca a aparut in viata atunci cand aveam mai mare nevoie, pentru ca ceasul meu biologic ticaia amenintator, facandu-ma sa cred ca dorinta mea nu va prinde contur, niciodata. Dar iata cum, am reusit sa traiesc o minune!

Luca este baiatul meu cel mic pe care-l iubesc asa cum orice mama normala isi iubeste puiul. Il vad cel mai frumos, cel mai bun, cel mai destept, cel mai cel! Evident, fara sa fiu ridicola si pastrand proportiile. Ii tolerez greselile si caut sa-l indrept, ii acord circumstante atenuante atunci cand este nevoie, ii ostoiesc durerea si-l iubesc cum nu pot spune in cuvinte. Stiu ca nu-i perfect, pentru ca nici eu nu sunt, dar mai stiu, ca trebuie sa-l ajut sa creasca mare, ca sa poata razbate in lumea asta. Nu ma deranjeaza peste masura ca nu face una sau alta, pentru ca va avea timp toata viata sa curete dupa el, sa spele sau poate sa faca mancare. Nu-l toc pe marginea faptului ca nu-si strange patul sau ca-si lasa hainele imprastiate. Consider ca are calitati, care puse in balanta, echilibreaza talerele. Si pe urma, copilul face ce vede in casa, iar mai tarziu, acest lucru va fi pus si in practica. Experinta mea de mama care a mai crescut un copil baiat, imi spune ca sansele ca sa fie asa sunt foarte mari. Am invatat sa accept limitele, sa le imping in măsura firescului atat cat se poate, si sa stiu ca determinarea si perseverenta duce la multe reusite, daca este practicata un termen mai indelungat. Iar la acest capitol am ceva experienta dar si rezultate.

Stiu ca un barbat nu poate face ceea ce face o femeie iar demersul meu in ceea ce priveste cresterea lor a fost indreptata si in acest sens, al respectului fata de cele pe care le vor alege ca partenere.

Revenind la Luca, am reusit, dupa manifestarea si vorbele lui, sa-i pregatim o zi numai a lui, o zi in care sa fie in centrul atentiei (cu toate ca eu il am zilnic pe primul loc pe lista mea de prioritati 🙂 ) Am organizat o aniversare dupa gustul nostru si totul a fost minunat!

Am pregatit materiale multe si variate, am gatit un meniu destinat unor copii de 9 ani, am ras, ne-am jucat, am creat, am cantat, am ascultat … ce mai, o minune de zi!

Acum s-a terminat, iar Luca, inainte de culcare a inceput sa planga.

– De ce plangi, Luca?

– Ca s-a terminat ziua mea si mai am de asteptat un an, pana vom sarbatori iar.

– Dar tu stii ca putem sarbatori si in alte zile, alaturi de colegii tai. De pilda, de ziua numelui tau. Ce zici?

– Atunci, sunt salvat! 🙂

A mai apucat sa citeasca o carticica primita in dar. Se numeste Cadou de ziua ta. Cum a fost si ce-am facut, voi povesti maine. Acum plec si eu la culcare, ca zi tare incarcata am avut. Dar frumoasa. Foarte frumoasa!

???????????????????????????????

P.S. Luca are o noua mascota. Este o broscuta si se numeste „9”

DSC_2068

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: