machetedidactice.com

Activități educative copii – Lângă Moș Crăciun sunt și reni. Să-i confecționăm!

În deplasarea noastră de la Poarta Călimanilor am luat și câte ceva de meșterit, pentru că ziua are așa de multe ore iar copiii taaare repede se mai plictisesc. Ca de fiecare dată am cărat tot felul de hârtii colorate și de accesorii pe care le-am crezut necesare acestei excursii. Îmi place să caut teme de sezon, pentru ca acestea să întregească starea de sărbătoare. Fiindcă fetele Alinei sunt foarte pricepute iar Luca nu este tot timpul încântat de astfel de meștereli, m-am gândit n-ar strica puțină emulație în ajunul Crăciunului.

De ajutor mi-a fost cartea de la Editura Casa, Figurine din hârtie, Motive de Crăciun.

img504

Nu este pentru prima dată când apelez la această editură deoarece are niște cărți minunate iar ideile sunt pentru tot felul de gusturi și pentru tot felul de buzunare. Am pregătit materialele și am copiat eu șabloanele existente în carte, folosind hârtie de calc, asta pentru că nu aveam suficiente foarfece pentru a decupa, dar și pentru că modelele alese erau destul de complicate.                     Poarta Calimanilor craft ren si case

După ce copiii au venit de la săniuș, au fost dornici să le lucreze iar atmosfera în care s-a desfășurat activitatea noastră a fost una minunată. 🙂

Ei au asamblat bucățile tăiate după care fiecare a ornat așa cum a dorit. Au existat multe alternative pentru că am avut tot soiul de paiete și de ștrasuri colorate asta ca să nu mai amintesc de multitudinea abțibildurilor, care mai de care mai ochioase. Oferta de materiale este astăzi atât de vastă, că nu știi pentru care să optezi! Așadar, cele două modele alese pentru a le lucra au fost căsuțele împodobite, cu care se poate decora masa așezând în spatele lor niște lumânări dar și renul plimbăreț (asta ca să fim siguri că vine Moșul!).

De asemenea nu am ratat ocazia de-a meșteri și niște felicitări, pentru că tot eram în priză de acasă. 🙂 Aici am lăsat copiii să aleagă hârtiile pe care le vor folosi la confecționarea lor, eu urmând doar a le tăia cu cutter-ul. Am optat pentru felicitările în trepte dar și pentru cele cu fereastră. Nu spun ce era la mâna copiilor, fiecare dorind a confecționa cât mai multe și cât mai variate.

Poarta Calimanilor craft

Toată lumea a fost extrem de încântată la final pentru că rezultatele au fost pe măsură. De Luca ce să spun, felicitarea lui cred că vorbește singură!

DSC_1914

Mara a găsit printre ștrasurile cu adeziv o figurină sub formă de cămășuță, iar modul în care a transformat-o, m-a bucurat foarte mult. 🙂

DSC_1970

Felicitările „spun” că au fost lucrate de copii și cred că ăsta este și scopul, nu perfecțiunea lor. O perioadă de aproape două ore a fost o atmosferă creativă plină de zumzăială și pe alocuri, de ciondăneala asupra unui accesoriu sau altul :). Pe Ioana, fiica cea mică a Alinei este o încântare să o privești în timp ce lucrează. Nici nu-ți vine să crezi că un copil de 5 ani poate avea atâta îndemânare și pricepere iar despre răbdare, cred că a tuturor la un loc!

Poarta Calimanilor craft1

Consider că vacanța nu înseamnă o lene totală ci mai degrabă o perioadă în care poți face lucruri care-ți plac și pentru care, în viața de zi cu zi, nu prea ai răgazul să te bucuri așa cum ai dori.

Nu știu dacă sunteți de acord cu mine, dar nouă tare ne mai place așa! Și n-ar fi rău să încercați, poate vă molipsiți.

Lasă un răspuns

Un gând despre “Activități educative copii – Lângă Moș Crăciun sunt și reni. Să-i confecționăm!”

%d