machetedidactice.com

Activități educative copii – Când ești bun, Moșul te găsește oriunde te-ai afla!

Anul acesta am repetat experiența de anul trecut, adică am ales aceeași destinație pentru a petrece sărbătoarea Crăciunului. Sfânta sărbătoare a Crăciunului. Noi nu suntem o familie care să îndrăgim petrecerile în care predomină eleganța până în cel mai mic detaliu și nici cămășile scrobite. Suntem mai practici și asta datorită faptului că avem copii cărora dorim a le oferi diferite cadre în care trăirile și senzațiile sunt mai aproape de firesc dar și de natură. Partenerii noștri au aceleași preocupări ca și noi, așadar și copii. Am reușit să ne sincronizăm și să ne acceptăm așa cum suntem: cu bune și cu mai puțin bune.

Așadar, două familii cu trei copii minunați au plecat la o cabană la munte, pentru a respira aer curat, a se bucura de colindători autentici, a explora pădurea atât de feerică în aceste zile și a evada din cotidianul în care trăiesc. Nu am avut pe nimeni în preajmă și ne-am gospodărit așa cum am crezut noi de cuviință. Am alternat gătitul cu excursiile, jocurile cu crafturile , bulgăreala cu cântecul și dansul.

Familia Alinei și familia noastră a îmbinat plăcutul cu utilul și aș repeta această experiență de multe, multe ori. Ioana și Mara sunt două fetițe minunate, pline de viață, creative și îndemânoase, pricepute la toate cele. Poate că reprezintă imaginea fetiței pe care eu nu o am, dar nu se știe dacă viața aceasta nu-mi va oferi o nepoată, așa ca ele.

Poarta Calimanilor dec 2014 colaj 1Locul acesta este unul de vis, pentru că gazdele noastre sunt niște oameni harnici, cu o gospodărie în care găsești de toate. Au multe animale în grajduri, pe care copiii le-au putut mângâia. Acolo am putut vedea un căluț (ce din  păcate nu ne-a putut duce cu saniuța, la fel ca anul trecut, pentru că drumul nu era în starea necesară). Mai erau câteva văcuțe și vițeluși dar și purcei. Pentru ei, copiii, o adevărată experiență!

Când am ajuns, pe 23 decembrie, zăpada nu era atât de multă, dar nici nu lipsea cu desăvârșire, astfel încât copiii au putut construi un om de zăpadă. Ulterior ninsoarea căzută a facilitat îmbunătățirea lui.

Poarta Calimanilor dec 2014 colajDar cât am stat acolo a nins, și nu puțin, așa copiii putându-se bucura de o adevărată atmosferă hibernală.

Poarta Calimanilor dec 2014colaj3

Ce am reușit noi să confecționăm în această perioadă și ce jocuri am jucat, vă voi povesti în zilele ce urmează.

Cât despre darurile Moșului, cea mai elocventă imagine este cea de mai jos. Condimentată cu câteva hăinuțe și dulciuri, nu reprezintă idealul?

DSC_1891

Vă recomand cu toată căldura acest colț de lume, Poarta Călimanilor, pentru că aici s-a păstrat tradiția. Și poate este necesară câte o evadare, asta pentru a ne încărca „bateriile” atât de solicitate de viața de zi cu zi. Dacă ne veți spune și nouă impresiile ne-am bucura.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Când ești bun, Moșul te găsește oriunde te-ai afla!”

%d