machetedidactice.com

Activități educative copii – Ursulețul Paddington și renul lui Moș Crăciun

Ursulețul Paddington este un ursuleț îndrăgit de Luca, și nu numai de el. Acest personaj venit din întunecatul Peru, are atâta drăgălășenie și naturalețe, încât toate năzdrăvăniile pe care le face, involuntar, au un haz aparte. El este foarte bine intenționat dar rezultatele acțiunilor lui nu prea arată asta.

În drumeția noastră la București nu aveam cum să scăpăm premiera filmului PaddingtonȘi pentru că noi stăm într-un oraș care nu are cinematograf, da, ați auzit bine, că-n Suceava nu este cinematograf, capitala reprezintă locul ideal pentru a viziona filmele într-un mediu mai deosebit (asta pentru că tot avem drum pe acolo). Știu, se pot urmări și acasă, dar sala cinematografului are un aer aparte. 🙂 Așadar, toată familia a mers la acest minunat film, și ceea ce am văzut ne-a încântat teribil. Nu spun de Luca, cel care a trăit la intensitate maximă peripețiile ursulețului din America de Sud, ci și de noi.

Luca Paddington dec 2014 colajLuca nu este la prima întâlnire cu Paddington, dar această carte, ,,Paddington și surpriza de Crăciun” a fost pusă pe lista de lecturi a acestei luni. Noi avem și cartea Ursulețul Paddington, pe care Luca, deasemenea a lecturat-o, ca și Un urs pe nume Paddington.

Dar iată care este povestea ursulețului acesta:

Ursulețul Paddington (engleză Paddington Bear) este un personaj fictiv în literatura pentru copii. A apărut pe 13 octombrie1958 și a fost ulterior prezentat în diverse cărți, cel mai recent în 2008, scrise de Michael Bond și prima oară ilustrate dePeggy Fortnum. Ursulețul imigrant și politicos din întunecatul Peru, cu pălăria lui veche, valiza ponosită, paltonul albastru și plăcerea sandwichurilor cu marmeladă a devenit un personaj clasic din literatura pentru copii engleză.

Cărțile cu Paddington au fost traduse în 30 de limbi peste 70 de titluri și au fost vândute mai mult de 30 de milioane de copii în lumea întreagă. Peste 265 de licențe, făcând milioane de producții diferite peste Marea Britanie, Europa, Statele Unite, Asia de Sud-Est, Japonia, Canada, Australia și Africa de Sud toate beneficiile din recunoașterea universală a Ursulețului Paddington.

Paddington este un urs antropomorfic. Este întotdeauna politicos, adresându-se oamenilor cu „Domnule”, „Doamnă” și „Domnișoară” și foarte rar cu numele de familie. Îi plac sandwichurile cu marmeladă și ciocolata caldă și are o capacitate fără sfârșit de a intra în probleme. Deși, el vrea să termine totul cu bine. El a fost adoptat de familia Brown la Gara Paddington dându-i numele complet „Paddington Brown”

Mai jos este un tablou recurent al personajelor, toți dintre ei sunt câteodată implicați în aventurile lui Paddington. Aceștia sunt:

Domnul Henry Brown – Un nenorocos dar prietenos muncitor al orașului Londra.

Doamna Mary Brown – Soția mai serioasă a domnului Brown.

Jonathan și Judy – Copiii Brown energici și prietenoși. Nu este niciodată preconizat dacă unul este mai mare decât celălalt, ajungând la percepția că sunt gemeni.

Doamna Bird – Gospodina severă, dar prietenoasă a familiei Brown. Chiar dacă este enervată de ghinioanele lui Paddington, este foarte protectivă cu el.

Domnul Gruber – Deținătorul prietenos a unui magazin din Șoseaua Portobello. De obicei îi duce pe Paddington și pe copiii Brown în excursii. Este un imigrant maghiar. Se adresează lui Paddington ca „Domnul Brown”.

Domnul Curry – Vecinul țâfnos cu temperant negativ al familiei Brown, ce servește ca un constrast al domnului Gruber. Se adresează lui Paddington simplu ca „Ursule!”. Mereu vrea ceva pentru nimic, și adesea îl pune pe Paddington să îi facă treaba.

Mătușa Lucy – Mătușa lui Paddington din America de Sud.

Unchiul Pastuzo – Unchiul lui Paddington

Poate nu știți că acest celebru ursuleț are și o statuie în gara Paddington, evident!

220px-PaddingtonStation-PaddingtonBear

Apoi am hotărât să confecționăm un ren, pentru că tot se regăsește în lectura noastră. Idee este dintr-o revistă franțuzească. Pentru asta am avut nevoie de următoarele materiale:
o cutie de la chipsuri sau de la ceai
o coală de carton ondulat de culoare maro
hârtie cartonată de culoare roșie, maro și bej
un fir argintiu
buloane bumbac de culoare albă
bandă decorativă de mătase (noi am achiziționat-o de la Lidl)
ochișori mobili
paiete sub formă de fulg de nea
bandă dublu adezivă, foarfece normal și foarfece cu zimți, pix cu gel argintiu.

DSC_1664

Deasemenea am confecționat și un șablon pentru capul renului dar și pentru copite. Le atașez mai jos.

img494

Apoi Luca a decupat fiecare componentă, după care le-a asamblat. Este evident că l-am ajutat și eu, dar atmosfera a fost una foarte, dar foarte frumoasă. <3

Luca Paddington dec 20141 colaj 1

Să încercați, chiar vă invit să încercați, pentru că rezultatul este minunat și copiii (cred că fetițele în special 🙂 ) sunt foarte încântați la final. Rezultatul este plăcut ochiului!

DSC_1692

Pentru a lega activitatea de lectură l-am rugat pe Luca să scrie o scrisoare Moșului, așa, ca din partea ursulețului. Iar această scrisoare am pus-o în interiorul cutiei – ren.

DSC_1689

Deci, cu materiale puține și cu multă voie bună am făcut o activitate strașnică. Nu pierdeți ocazia de a experimenta! Dați-ne de veste cum a ieșit renul vostru. 🙂

Luca Paddington dec 20142 colaj 3

Lasă un răspuns

%d