machetedidactice.com

Machete didactice – Cipollino și prietenii lui te invită la masă

Am fost solicitată să fac un material ce trebuia pus pe un hol, în fața unei săli de masă, la o grădiniță cu program prelungit. M-am gândit mult ce forme să confecționez care să se potrivească cel mai bine cu această cerință. Este de la sine înțeles că multitudinea de abordări face ca hotărârea să fie și mai grea, dar până la urmă am optat să dau viață personajelor din cartea Cipollino, pentru că acestea sunt legume și fructe.

Precum se știe, Cipollino este băiețelul ceapă ce trece prin atât de multe peripeții în regatul Contesei Vișina și al Contelui Lămâie, încât, la un moment dat, faci și tu parte din trupa lui. Aventurile acestui năzdrăvan țin cititorul cu sufletul la gură, iar abilitatea lui de-a ieși cu bine, din tot soiul de încurcături, te face să regreți că povestea s-a terminat. Noi am savurat această minunată lectură iar cum am lucrat, puteți citi aici. Poate ne veți da dreptate că taaaare frumos a mai fost! 🙂

Acum, cu gândul la aceste simpatice personaje, am considerat că ele sunt cele mai potrivite pentru a îndeplini cerința mea.

Așadar, copiii vor fi întâmpinați de Cipollino, Ridichioara și Cireșel. Și cu ce poftă vor mânca!

DSC_1489 DSC_1492 DSC_1496 

DSC_1242 DSC_1251

Vă invităm la o gustare sănătoasă, plină de vitamine. Poftă mare! 🙂

Lasă un răspuns

%d