machetedidactice.com

Activități educative copii – Lecturi pe nerăsuflate

Tot povestesc, cu multă determinare, ce importante sunt lecturile pentru toți. Ce importantă este această deprindere, iar dacă ea este insuflată și exersată de la vârste fragede, postamentul pe care se clădește educația, este solid, divers și permanent. Pentru că orice carte ai lectura, nu există să nu găsești ceva în ea din care să înveți. Și o atenționare este mai mult decât binevenită. Pruncii nu pot cumpăra și citi, iar acest lucru le revine adulților, celor care sunt responsabili de creșterea lor. Tot adulților le revine sarcina de-a alege ce anume trebuie să audă cel mic, dar și să vadă, sau să pipăie. Pentru că mai nou, cărțile au încorporate în ele tot soiul de lucruri ce nu țin strict de lectură. Acum poți pipăi animăluțul din carte, poți vorbi cu prințesa sau, poți continua povestea.

Oferta de carte este mult, dar mult mai variată față de ceea ce am prins eu la primul copil, iar prețul cărților mult, dar muuuult mai acceptabil! Eu am achiziționat cărțile mai delicate și mai altfel, din benzinăriile Shell se chemau, iar prețurile practicate de acestea erau unele nu prea prietenoase. Nu regret nici o clipă faptul că, fiul meu cel mare a putut avea acces la ceva frumos și de calitate, pentru că mai apoi, aceste tipărituri au rămas fiului mic. Tot din benzinării am achiziționat și jocuri pe măsură, iar Connect 4 dar și Spirograf pe care eu am dat o sumă considerabilă, se găsesc acum la prețuri, pot spune, derizorii. Dar repet, nu regret nici o clipă achiziția făcută, pentru că aceste jocuri au înlesnit clipe de neuitat alături de fii mei.

Librăriile on-line se întrec acum în oferte și problema ivită este de a te opri din achiziționat! Dar este bine că s-a ajuns aici, poate așa are mai multă lume acces la practicarea acestei îndeletniciri  atât de frumoase.

Este evident că noi nu putem avea toate titlurile ce apar, iar unele dintre ele au fost editate mult prea târziu pentru vârsta copilului, de acum. Nu are rost să cumpăr cărți ce se adresează copiilor mai mici (cu toate că mi-aș dori), pentru că aș bloca niște bani. Dar, am văzut povestioare, pe care Luca le poate citi dintr-o răsuflare și, care-i plac foarte mult. Vizitele noastre la Alina ne-au înlesnit aceste lecturi pe nerăsuflate, farmecul lor căpătând ceva aparte, așa, ca de poalele Tâmpei. Aceste lecturi ne umplu inima și sufletul de frumos așa cum aerul curat al pădurii de aici, ne umple plămânii de aer curat.

Ineditul situației este și acela al faptului că, acum are Luca ocazia de-a citi altora, așa cum și lui i s-a citit. Un sentiment frumos al utilității. 🙂

Într-o seară tihnită de noiembrie, copilul a sorbit trei astfel de cărticele. Numele lor este: O noapte cu ninsoare , O zi de iarnă, O zi ploioasă toate scrise de Christina Butler. Sunt minunate și nu ezitați în a le achiziționa, dacă aveți prunci de vârsta adecvată lor. Sau nepoți! 🙂

 DSC_1107

DSC_1110

Lectură O noapte cu ninsoare – video

Lectură O zi de iarnă – video

Lectură 0 zi ploioasă – video

A două zi, a mai găsit o carte ce s-a cerut sorbită. Numele ei este E vremea de culcare, micuțule! 

DSC_1112

DSC_1113

Lectură E vremea să mergi la culcare, micuțule! – video

Iar pe lângă acestea, au mai fost și altele pentru că Alina, cum spuneam, are un joben magic, din care ies cărți, una și una! Iar uneori acolo fiind, nu mi-ar displăcea să fiu posesoarea a două perechi de ochi, două de urechi și două de mâini. Cât despre cap, oare ajunge unul?

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Lecturi pe nerăsuflate”

%d