machetedidactice.com

Activități educative copii – Stăm cu capul în nori. Și nu-i rău deloc!

Prima săptămână de octombrie a fost una foarte frumoasă, cu o vreme călduroasă, numai bună pentru ca toamna să-și poată etala tot arsenalul de frumuseți. Am avut ocazia să vedem o paletă de culori pe care dealtfel, numai un pictor priceput ar putea să o reproducă.

colaj Pascani 1

Am înregistrat preț de câteva minute codrul, și singurul regret este că nu poate răzbate mirosul minunat al toamnei.

Codrul toamna – video

Codrul toamna 2 – video

Colaj Pascani

Cu toate că toamna nu este anotimpul meu preferat, mă bucur de tot ceea ce-mi oferă și încerc să-i arăt și copilului partea frumoasă a ei. Nu-mi displace nici atunci când plouă, dar să nu sufăr de frig:)

Așadar, spuneam că am avut ocazia să vedem niște nori extraordinari și de aici până la o activitate cu această tema, nu a fost decât un pas. Nu este pentru prima dată când abordăm această temă, puteți vedea aici, dar cred că poți să vorbești la infinit despre ea.

Am apelat la materialele confecționate cu acea ocazie, care ne-au fost de un real folos. Luca a recitit toate cartolinele și le-a montat la locul lor, asta pentru că acum, fiind posesorii unui laminator A3, am schimbat puțin tehnica 🙂

DSC_0821

Pe lângă această plansă, am confecționat niște fișe cu denumirea norilor, pe care le-am utilizat mai apoi, pentru realizarea unui craft. Dacă doriți a le folosi, le găsiți în fișierul de mai jos.

Minunata lume a norilor

DSC_0804

DSC_0805

Pentru realizarea acestui craft (m-am inspirat de aici dragonfliesinfirst.com), au fost necesare câteva buloane de bumbac(am avut chiar de culoare albastră) dar și lipici, câteva foi de carton de culoare albastră și chef de lucru. Copilul a decupat și asamblat și au ieșit niște nori foarte frumoși! 🙂

DSC_0808   DSC_0809

DSC_0811   DSC_0813

DSC_0814

După ce toate fișele au fost confecționate, am trecut la completarea unui chestionar. Îl atașez mai jos și pentru cei care-l vor considera util.

Despre nori – Ce fel de nori am văzut astăzi pe cer?

DSC_0817  DSC_0815

DSC_0818

DSC_0819

Și iată cum am mai stat o zi, cu capul în … nori!

Lasă un răspuns

%d