machetedidactice.com

Machete didactice – Responsabilitați în grupe de Bobocei. Fie ele la grădiniță sau la școală

Precum bine știți, toate grupele din grădinițe au denumiri. Unele sunt de-a dreptul drăgălașe cum ar fi Bobocei, Albinuțe, Fluturași, Buburuze, Licurici… în genere panoplia insectelor fiind foarte bine reprezentată. Mai găsim și alte nume, la fel de frumoase cum ar fi: grupe de Îngerași, Pitici, Steluțe, Floricele etc. Toate acestea se pot personaliza foarte bine și în infinite modalități.
Dar ce te faci dacă trebuie să îmbraci o grupă de Năzdrăvani, Voinicei sau Ghiduși? Nu e greu?
Cum să reprezinți un voinicel? Iată ce scrie în dicționar:

VOINÍC, -Ă, voinici, -ce, s. m., adj. I. S. m. 1. Tânăr bine făcut, curajos, viteaz, îndrăzneț. ◊ Voinic de codru sau voinicul codrului = haiduc. 2.Flăcău, fecior. 3. (înv.) Soldat, ostaș. II. Adj. Robust, viguros, vânjos. – Din bg., sb. vojnik. Mai grăsuț sau mai musculos?

Dar un Năzdrăvan? În dicționar găsim această definiție:

NĂZDRĂVÁN, -Ă, năzdrăvani, -e, adj. 1. (În basme; adesea substantivat) înzestrat cu puteri miraculoase; spec. care are darul de a ști și prevesti ce se va întâmpla. 2. Extrem de priceput, de iscusit, de dibaci, de deștept; admirabil, nemaipomenit, extraordinar, grozav (de frumos, de interesant etc.). 3. Care se ține de pozne, care provoacă haz prin ceea ce spune sau face; glumeț, poznaș, ghiduș.

Ei bine, nu-i greu de reprezentat? Eu zic că da, și asta pentru că trebuie aleasă o formă care să fie de bun gust.
Dar de data aceasta a trebuit să confecționez niște machete pentru Bobocei. Noutatea a fost că erau Bobocei și în grădiniță, dar și în școală, la Clasa Pregătitoare.
Pentru grădiniță a trebuit să fac vizibil colțul în care se regăsesc cele șase centre cu Responsabilități și a ieșit ceea ce se vede mai jos. Pe acestea vor fi atașate fotografiile copiilor ce lucrează la centrul respectiv.

DSC_0508

Tot pentru grupa din grădiniță am confecționat machete pentru Calendarul naturii. Cum l-am conceput, puteți vedea în imaginile de mai jos.                                       DSC_0506DSC_0504

Se vede că cei mici sunt încântați de tot ceea ce este nou și au dorit să facă fotografii cu toții. Dar din păcate, timpul nu ajunge niciodată.

La capitolul școală, a trebuit să decorez o clasă de Bobocei dintr-un loc drag mie, Poiana Mărului. Trebuie să spun doar Labiș și gata!

 

 

DSC_0516

 

Cum era acolo? Minunat, ca de fiecare dată! Oameni calzi și calmi, dar hotărâți, copii cu ochișori iscoditori și toamnă multă. Da, multă toamnă!

DSC_0518

Pentru această clasă am confecționat un avizier unde  să se poată pună informații despre orarul zilnic și altele. Ce a ieșit se vede mai jos.

DSC_0513

DSC_0514

Bobocei pe toate fronturile! Rămâne să mai existe drag de carte, pentru că eforturi se fac. Și nu puține!

 

Lasă un răspuns

%d