machetedidactice.com

Pian… Doamna Dochia… Dichis… Luca…

DSC_0476

Septembrie.

Școli începute, activități reluate la turație maximă, noi trepte ale cunoașterii.

După o vară lungă și frumoasă în care am trăit întâmplări minunate, am savurat vești adevărate și am încheiat capitole existențiale ale vieții familiei mele, a sosit momentul să mergem mai departe. Am bifat cu roșu marile împliniri și am continuat lista vieților noastre în această dimensiune.

Un capitol aparte îl are pianul. Este, a fost și va fi o constantă a vieții mele iar prin extensie și a băieților mei. Răzvan a bifat 14 ani de pian, din care 4 au fost alocați încercării de performanță, după care am realizat și eu, dar și el că nu se poate și nu am abandonat. A continuat pentru plăcerea lui. Iar acum, la final senzația este atât de… melodioasă!

Luca are doi ani și jumătate de activitate în această direcție și doresc a o continua până când va fi în măsură să cânte o partitură la prima vedere( a nu se uita că aici vorbim de amatori, nu de experți 🙂 ).

DSC_0465

Și iată că ne-am reîntâlnit cu draga noastră profesoară de pian, doamna Dochia Smaranda, pe care am gasit-o într-o formă de zile mari! O iubit atât de mult pentru profesionalismul și conduita ei de dascăl adevărat. A venit și Răzvan cu noi, pentru că peste câteva zile el va pleca la Universitate. A dorit să-și ia rămas bun. Greu!

DSC_0468  DSC_0467

Luca a cântat piesele studiate anterior și doamna s-a bucurat că peste vară nu s-a așezat praful pe pian :). A primit partituri noi și cel mai important și-a manifestat dorința de-a continua ceea ce am început acum ceva vreme. Pentru o activitate făcută în timpul liber, eu sunt foarte încântată de rezultatele avute. Partitura primită este un Adagio Albinoni – pian pe care l-am urmărit în fel și chip.

DSC_0515  DSC_0516

Dar cea mai frumoasă interpretare o puteți urmări în clipul de mai jos.

Tomaso Albinoni – Adagio

A început deja studiul pe fiecare mână în parte iar Luca este foarte încântat de ceea ce iese. O parte din partiturile primite le aveți mai jos, iar după ce va mai studia, vă vom arăta ce a ieșit.

img137   img139

Vă recomand să nu evitați să studiați un instrument. Chiar dacă nu se face performanță, acesta te ajută să evoluezi diferit. Rigoarea și noțiunile învățate, vor contribui benefic la dezvoltarea atât a copiilor cât și a părinților.

Vă doresc o zi… melodioasă!

DSC_0478   DSC_0470

P.S. Priviți aceste imagini atât timp cât ascultați acest Adagio. Nici nu bănuiți ce bucurie!

Lasă un răspuns

%d