machetedidactice.com

Machete didactice – Îmi place ce fac, de mor!

DSC_0496

Atât de mult îmi place ce fac, încât îmi vine să tot strig în gura mare acest lucru! Fiecare lucrușor pe care-l confecționez îmi aduce o satisfactie majoră. Că e de 30 centimetri sau de 3 metri, pasiunea mea pentru ele nu poate fi descrisă în cuvinte.

Cert este faptul că sunt momente în care îmi vine să strig în gura mare acest lucru, ca să audă toată lumea! Ador să am provocări noi, modele noi, dimensiuni noi, concepte diferite. Îmi place să port un dialog cu cele cu care voi colabora sau care doar doresc să afle una, alta despre mine :), să simt ce anume vor, dar și ce așteptări au de la mine și munca mea. Acolo unde distanța nu este un impediment major, fug, să pot vedea, auzi, simți omul din fața mea.

Îmi place bucuria copiilor atunci când văd machetele confecționate. Au un licăr în ochi ce face să dispară tot ce nu trebuie să se cuibărească în mintea și sufletul unui om. Simți cum te hrănește bucuria lor sinceră și necondiționată. Și ce mult contează!

DSC_0492

Acum e vremea bobocilor și a primilor pași nesupravegheați de părinți. E vremea primelor confruntări mai serioase și a primelor calificative.

DSC_0486  DSC_0488

Însă copiii noștri vor avea un sprijin în dascălii din fața lor, iar dacă vom avea fler, vom reuși să găsim perechile potrivite. Este greu, dar nu imposibil!

DSC_0483  DSC_0485

Și chiar dacă nu ne va ieși din prima, nu trebuie să abandonăm, pentru că așa-i construită viața asta: o veșnică luptă, o veșnică provocare!

DSC_0493

Importantă este rostirea. Important este dialogul. Important este să lăsăm deoparte interesele personale și să aveam capacitatea de-a ne evalua pe noi dar și pe prunci, cât mai aproape de adevăr. Nu toți putem fi primii, dar toți putem ieși învingători.

DSC_0489  DSC_0490

Iar dacă vom reuși să ne înfrângem o temere, sau o timiditate sau mai știu eu ce trări omenești, se cheamă că suntem niște învingători! 🙂

DSC_0499

Așadar e vremea bobocilor, a copacilor încă plini de frunze, a fructelor coapte, a speranțelor unui nou început mai bun, a castanelor și a ghindelor!

A normalului și bucuriei că suntem pe acest pământ!

Respirați și trăiți în tihnă, bucurându-vă de ceea ce aveți!

Lasă un răspuns

%d