machetedidactice.com

Machete didactice – Responsabilitățile din grădiniță, veșnice provocări!

DSC_0310

Responsabilitățile din grădiniță sunt veșnice provocări. Spun asta pentru că aici educatorul, profesorul trebuie să-și arate flerul în a alege cele mai inspirate activități, să găsească materialele necesare abordării lor și nu în ultimul rând, să-i facă de cei mici curioși în a participa la aceste momente.

În fiecare zi, teoretic, trebuiesc deschise trei centre, din cele șase disponibile. Acestea sunt:

Bibliotecă, joc de rol, știință, nisip și apă, artă, construcții. Am vorbit despre ele, mai pe larg aici.

De-a lungul timpului am făcut machete care să te ducă cu gândul la aceste centre, atunci când le privești. Formele îmbrăcate sunt diverse și trebuie să surprindă esența activității petrecute la fiecare centru în parte. O altă abordare a centrelor o puteți vedea aici.

Pentru astăzi , la centrul Construcții am optat pentru o machetă care să reprezinte un băiețel constructor. Se vede că are o trusă de scule și un echipament adecvat, alcătuit din salopetă și cască de protecție 🙂

DSC_0301

Pentru centrul Artă, alegerea mea a fost aceea a unui băiețel ce cântă la un instrument muzical. Am dorit să mai diversific și să nu mai apară doar pictura la acest centru. Reafirm mâhnirea de-a nu găsi instrumentele muzicale, notele și portativul în reprezentările grafice din aceste locuri 🙁

DSC_0299  DSC_0298

Pentru centrul Știință, am optat să confecționez un copilaș ce privește printr-o lupă o plantă. Și aici telescopul stă la rang de cinste, așa că am dorit altceva.

DSC_0306

Pentru centrul Bibliotecă, o fetiță citește în aer liber o carte foarte interesantă dar și amuzantă (asta dacă este să te uiți la expresia chipului ei 🙂 )

DSC_0305

Și iată cum, niște prichindei nu mai mari de 3 ani vor găsi grupa lor la început de an.

Dar mai important este spiritul și modul în care-i va primi doamna lor educatoare. Nu doresc a încheia înainte de a mulțumi doamnei Greta. Deasemenea vreau să precizez că machetele au dimensiunea de 70-80 centimetri în înălțime.

Vă doresc inspirație maximă în alegerea formelor și culorilor!

DSC_0300

Lasă un răspuns

%d