machetedidactice.com

Activități educative copii – Bănuiam că există Prințul Dorință, dar astăzi el a căpătat chip

Zilele în care sosește curierul aducând cărți sunt zile frumoase. Le comandăm cu drag și le așteptăm cu nerăbdare. Am mai povestit că în ceea ce mă privește, am un mic of legat de faptul că nu mai pot răsfoi cartea înainte de-a o comanda/cumpara, însă există avantaje și dezavantaje, ca în orice intreprinzi.

Și iată că în viața noastră a poposit Prințul Dorință. Și am descoperit un chip cum nu credeam că poate avea un prinț.

DSC_9870

Da, cel pe care îl vedeți mai sus este Prințul Dorință. Nu are veșminte de nici un fel însă felul cum arată și lacrimile lui spun atât de mult!

Așadar, Prințul Dorință este o carte scrisă de Mihail Kuzmin, apărută la Editura Galaxia copiilor și este tradusă de Ciprian Nițișor. Ilustrațiile sunt semnate de Gabriel Șerban și sunt minunate!

Cartea face parte din colecția Călătorii în lumea basmelor care reunește, într-o formulă grafică deosebită, cele mai frumoase basme din lumea întreagă.

Nu este voluminoasă, are 32 de pagini și cum spuneam mai sus, este prețioasă. Hârtia cerată, desenele extrem de expresive iar fontul ales, numai bun de citit de micii școlărei.

Luca si Printul Dorinta cartea

Luca si Printul Dorinta carte 3

S-a lecturat repede și cu drag și veți putea urmări în înregistrarea video de mai jos cum a fost.

Luca citește Prințul Dorință – video

Apoi, ca la orice carte nou lecturată, urmează tot felul de discuții care mai de care mai frumoase. Unele au o mină serioasă, altele, din contră, se duc pe tărâmuri pline de fantasme. Sunt convinsă de importanța lecturii, dar peste ani, vor rămâne amintirile legate de aceste dialoguri, mamă- copil. De neprețuit!

Luca și mama despre dorințe – video

Revenind la Prințul nostru, povestea sună așa: un pescar pe nume Nu-Beau-Ceai foarte, foarte sărac, întâlnește într-o zi o arătare ciudată, o broască uriașă cu cap de om și șase perechi de mâini,care este capabilă să îi îndeplinească toate dorințele. Ceea ce se și întâmplă. Și așa, pescarul nostru sărac lipit pământului, se transformă într-un om bogat, cu familie și copii, cu magazine și servitori. Dar vine o zi când se satură de toate acestea și-și dă seama că este nefericit, chiar mai nefericit decât era atunci când sărac, și stătea în barca lui spartă. Într-o zi, aude un băiețel plângând și i se face tare milă de el. Este Prințul Dorință, cel care-i fusese alături zi de zi, fără ca el să știe. Acesta îl roagă pe Nu-Beau-Ceai să-i dea voie din nou să intre in viața lui, iar pescarul nostru se lasă înduplecat și redevine astfel, inconștient, pescarul sărac de altădată.

DSC_9852 DSC_9854

Activitatea noastră a continuat cu câteva exerciții scrise la limba română. Ce a ieșit se vede mai jos.

Luca lucrează la limba română – video

Vă dorim și vouă, lectură plăcută și discuții pe măsură!

img004img005DSC_9858

Lasă un răspuns

%d