machetedidactice.com

Activități educative copii – Călătorim prin ierburi și lumină pe dealul Lempeșului. O strășnicie!

 

Zilele acestea suntem ,,brașoveni” cu acte în regulă. Si pentru ca aceasta parte de tara este atat de ofertanta, va inchipuiti ce ne-au mai mers picioarele in cautarea de imagini si trairi noi. Intr-una din zile, draga mea prietena Alina, ne-a invitat sa strabatem un deal aflat in imediata lor apropiere, ceea ce a prilejuit o bucurie pentru copiii nostri. Fiindca suntem numai noi cu copiii, am avut aceleasi preferinte in ceea ce priveste agenda activitatilor.

Atunci cand am venit de acasa, am pus in rucsac mai multe plante uscate, plante ce fusesera pregatite pentru un ierbar. Am gandit ca va fi mai frumos sa facem acest lucru alaturi de Mara si Ioana, asa ca, zis si facut. Pe langa plante am mai luat si cartea Iuliei Iordan, Calatorie printre ierburi si lumina si vreau sa stiti ca foarte bine am facut.

Calatorie printre ierburi si lumina - Iulia Iordan

Experienta traita a fost atat de frumoasa, ca ne-a mers la suflet si noua, dar si micutilor.

Dealul Cetatii Lempes este o arie protejata de interes national. Mai multe informatii despre aceasta destinatie gasiti aici.

La aceasta ora natura ne-a intampinat cu o mulțime de ierburi si gâze, iar copiilor orele petrecute acolo li s-au părut prea puține.

Brasov Lempes 20 august2014

Dupa ce am ajuns in vârful dealului, ne-am pus o patura pe care noi ne-am asezat sa ne tragem sufletul, iar copiii au plecat sa caute plante mai deosebite. Dupa ce Mara, Luca si Ioana au hăulit prin pădurice și au alergat pe dealuri, au făcut si ei o pauză necesară refacerii energiei. Au mâncat câte un sandvis, cred ca cel mai bun servit vreodată, după care au savurat niște afine și zmeură. Delicios!

Ierburi, lumina, culoare 20august2014

Dupa ce am terminat delicioasele fructe, Luca a citit câteva rânduri din cartea luată la noi. Am ascultat cu mare drag și am jucat și noi jocul propus de autoare. Este palpitant de jucat când participanții sunt de vârste atat de diferite. Dar a fost o experiență inedită.

Calatorim prin ierburi si lumina 1

Apoi le-am aratat copiilor surpriza pregatita pentru aceasta intalnire, cate un ierbar pentru fiecare. Pe acestea le-am confectionat eu si reprezinta cel mai usor model de ierbar care se poate face. Practic in el copiii vor pune cate o planta presata si vor scrie, cei care pot :), cum se numesc.

Calatorie prin ierburi si lumina 2

Dumnezeu a fost atat de darnic cu noi si ne-a oferit un apus de soare cum numai in vise iti imaginezi. Toate acestea au fost coroborate si cu miresmele minunate oferite de florile de pe pajiste, dar si de concertul oferit de greieri.

Calatorie prin ierburi si lumina 4

A doua zi Luca a completat si ierbarul, cateva pagini din el, dar si fisa de lectura aferenta cartii citite.

Luca lucreaza ierbar

Nu vreau sa inchei inainte de-a va invita sa traiti aceasta experienta pe propria piele. Cine stie, poate Lempesul are pregatita o poveste si mai frumoasa decat a noastra 🙂

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Călătorim prin ierburi și lumină pe dealul Lempeșului. O strășnicie!”

%d