machetedidactice.com

Activități educative copii – Luca se joacă alături de Reksio, învățând ortografia

Apariția manualelor virtuale m-a trimis cu gândul la Reksio, cățelul care ne este prieten de 10 ani și alături de care am petrecut clipe minunate. Am mai povestit despre aceste întâlniri nu cu mult timp în urmă, aici.

Dacă manualele ar trata în această manieră felul în care se poate cimenta ceea ce se învață, ar fi bine. Doar că, aici nu ne învață noțiuni ci doar trebuie să punem în aplicare ceea ce deja am învățat.

Deoarece calculatorul acționează ca un magnet asupra copiilor, această alternativă se dovedește a fi mai puțin dăunătoare prin  conținutul ei. Tabloul de bază cu cerințele din acest jos este afișat în imaginea de mai jos.

DSC_9861

Provocarea este aceea că acțiunea se petrece în cadre diferite, iar dacă răspunsul este corect se trece la un nivel superior. Reksio se înfruntă cu personaje precum căpitanul Kretes, cocoșul și pisica. Aceste personaje le regăsim în toate aventurile lui Reksio. Atașez mai jos câteva minute din confruntarea lui Luca, asta pentru a vedea ce grafică minunată este și ce melodii frumoase.

Luca joacă Reksio și ortogramele – video

DSC_9862

DSC_9860

DSC_9863

DSC_9865

DSC_9866  DSC_9867

DSC_9869

Sunt convinsă că veți petrece alături de micii școlari momente frumoase, educative și reconfortante!

Lasă un răspuns

%d