machetedidactice.com

Activități educative copii – Proverbele. Bune de luat aminte!

Am revenit la subiectul proverbe. Din punctul meu de vedere este un subiect pe care nu prea ai cum să-l epuizezi, pentru că dacă le studiezi mai în amănunt vei observa că fiecare popor are așa ceva. Am căutat și noi să mai deslușim câteva dintre ele, pentru că în viața de zi cu zi, tare des le întâlnești.

Spuneam că nu cu mult timp în urmă am mai vorbit despre proverbe, iar ce am făcut atunci puteți vedea aici.

Acum am apelat la o cărticică nou intrată în biblioteca lui Luca, Proverbe, zicători, ghicitori de la Editura Steaua Nordului.

DSC_9806

Nu este foarte stufoasă iar pentru uzul elevilor, potrivită. Există în biblioteca noastră o antologie de proverbe din toată lumea, dar este prea complicată pentru Luca acum, la vârsta asta. Cu timpul o vom folosi și pe aceasta, negreșit. Este adevărat că am apelat și la internet pentru a avea mai multe exemple.

Așadar, Luca a lecturat fișa pregătită în acest sens, fișă în care se regăsește o definiție a proverbului și alte câteva informații legate de acest subiect. Fișele le atașez mai jos.

Fișe despre proverbe

Apoi le-a completat, scriind câteva din proverbele noi auzite.

DSC_9807 DSC_9808 DSC_9809 DSC_9810 DSC_9811 DSC_9813

Luca despre proverbe – video

Apelez de câte ori este necesar la cărți în care Luca să caute. Că este vorba despre sinonime, antonime, omonime, despre cuvinte noi sau iată, despre proverbe, consider extrem de util și necesar acest exercițiu. Până va interveni o ușurință în găsirea lor, este nevoie de repetiții. Ceea ce nu ezităm să facem. Iar munca lui de astăzi arată așa:

img003

Ca să încheiem conform temei,

Cine știe carte are patru ochi

sau

De fiecare dată când deschizi o carte înveți ceva.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Proverbele. Bune de luat aminte!”

%d