machetedidactice.com

Machete didactice – Primeniri de toamnă * varianta cu sărbătoriți

DSC_9577

DSC_9578

Dacă stai și te gândești câte sunt de făcut în așteptarea începerii noului an școlar, îți dai seama că este ceva de treabă, asta ca să nu pomenesc și celelalte aspecte care intră în calcul.

Unele doamne sunt la început de drum, altele sunt la clasele terminale. Pentru fiecare în parte, sentimentele și așteptările sunt mari. Cât despre copii…

Și așa, anotimpul ploilor și a recoltelor bogate așteaptă să-și intre în drepturi depline. Cumva, toamna reprezintă noi începuturi în ceea ce privește studiul și de fiecare dată încarcătura emoțională nu este mică. Nu cred că am uitat vreunul din noi această perioadă minunată.

DSC_9581

DSC_9582

Acum, în calitate de părinți emoțiile sunt de altă natură. Așteptările  și speranțele mari. Dar fără școală nu se poate și aici, pe băncile acestea, se clădesc destinele adulților de mai târziu. Destinele părinților de mai târziu.

DSC_9580  DSC_9579

În această aventură au plecat și machetele mele. Doamna Ana a dorit pentru clasa ei, un băiețel și o fetiță. Pentru că personajele îndrăgite se regăsesc în Aventurile lui Winnie the Pooh, am crezut de cuviință că cel mai indicat ar fi Christopfer Robin. Alături de el este Fetița din ploaie, că doar este toamnă, nu-i așa?

DSC_9535  

Lângă ei și-a făcut loc, pentru a sublinia colțul sărbătoriților, un ursuleț Winnie pregătit pentru așa ceva. Are pe cap un coif de sărbătoare iar în lăbuțe duce un tort.

DSC_9568  DSC_9567

DSC_9566

Tot doamna Ana s-a gândit să facă o surpriză copiilor ei și pentru asta a dorit câte un ursuleț Winnie în miniatură. Însă această machețică (dimensiunea ei este de 25 centimetri) mai trebuia să întrunească o condiție: aceea de a putea depozita niște bilețele. Fiecare copil va primi câte un astfel de ursuleț iar acesta, de-a lungul anului școlar, va aduna hârtiuțe cu diferite însemnări ale colegilor de clasă. Ca primă variantă am propus modelul de mai jos. Pentru următoarele nu m-am hotărât ce formă finală vor avea.

DSC_9607  DSC_9572

M-ar bucura să știu că cei cărora le sunt adresați vor privi și păstra aceste mascote ca pe ceva de preț, nu pentru valoarea lor materială ci sentimentală. Peste ani, aceste amintiri devin neprețuite. 🙂

Lasă un răspuns

%d