machetedidactice.com

Activități educative copii – Luca s-a împrietenit cu ,,Un cățel cu vise… mov! ”

DSC_9597

Cărțile Alinei Miron au ajuns în casa noastră înaintea lui Luca. Asta în condițiile în care băiatul meu cel mic a venit pe lume în ianuarie 2006, iar cartea a apărut în 2005.

Le-am cumpărat pe toate cele 4, găsindu-le pitite într-un colț de raft. De fiecare dată când am parte de aceste descoperiri, sentimentul de satisfacție este acela ca și când aș fi descoperit nu știu ce comoară. Mie îmi place să descopăr cărți la raft! Nu-mi doresc neapărat să cunosc informații despre conținutul lor și consider că în ciuda multor recomandări, ele pot să nu se muleze pe gusturile mele sau ale copiilor. Am trăit, nu o dată, aceste sentimente, unul chiar recent! Atunci am comandat și așteptat cu sufletul la gură o carte ultra-super recomandată, ce era destinată Zilei copilului iar Luca, după ce a citit-o mi-a spus:

– Ai citit cartea , mamă?

– Da. Am citit-o.

– Și ce vezi așa extraordinar la ea!

Este evident că nu se poate generaliza, dar cred că ați prins esența.

Revenind la poveștile Alinei Miron, spuneam atunci când am vorbit despre Casa furnicuțelor,  vom continua și cu celelalte. Iată că astăzi a venit rândul celei de-a doua cărți pe nume Un cățel cu vise… mov!

I-am lecturat-o lui Luca de multe ori, nu însă de atâtea  cât Casa furnicuțelor, care a fost preferata lui. Dar iată că acum, când le poate citi singur, le vede altfel.

Atașez mai jos un fișier în care am scanat cartea, asta pentru că am înțeles că nu se mai găsește. Dragă Otilia, sper să-ți facă plăcere!

Un cățel cu vise mov! Alina Miron

Astăzi am avut plăcuta surpriză, ca la întoarcerea acasă, să aflu că Luca i-a citit lui Biculu (tatălui meu) toată povestea. L-am felicitat și i-am spus că vine o vreme în care și nepoții citesc bunicilor povești.

Luca citește Un cățel cu vise … mov! fragment video

DSC_9595 DSC_9598 DSC_9599 DSC_9600

După ce Luca a lecturat povestea, a completat niște fișe de lectură pe care le-am pregătit în acest sens. A răspuns repede la cele 14 întrebări și a lucrat cu drag și cu plăcere. Am vorbit destul de mult despre o grămadă de lucruri care au avut legătură cu povestea. Despre animale de companie și despre câini, despre șampoane și gustul lor oribil (sau nu!) despre culori. Dar după ce veți lectura povestea o să știți mai bine ce povești se nasc pe lângă ea.

Scrisul lui diferă acum, de la o zi la alta, dar nutresc speranța că atunci când se va așeza și va mai crește, va arăta mai frumos. Important este să fie corect și citeț. La fel ca până acum, așa cum v-am obișnuit, atașez și aceste fișe și vă doresc să le folosiți cu spor. Pentru a da o notă personalizată, am pus câte o bordură, cu oase de această dată. Le găsiți pe twinkl.co.uk 

Fișe de lectură clasa a III a Un cățel cu vise… mov!

Fișele completate de Luca sunt mai jos.

Fisa lectura Un cățel cu vise... mov!Fisa lectura Un cățel cu vise... mov! 3Fisa lectura Un cățel cu vise... mov! 2

Vă dorim lectură plăcută!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Luca s-a împrietenit cu ,,Un cățel cu vise… mov! ””

%d