machetedidactice.com

Idei pentru mamici – Edmundo – o alternativă pentru un altfel de început de drum

DSC_9290

Am avut minunata ocazie, ca datorita reusitei lui Razvan, sa particip alaturi de el la conferinta Edmundo.

 EDMUNDO este un serviciu ce apartine de Grupul EDUCATIVA si ofera tinerilor romani informatii, consiliere si asistenta pentru admiterea la institutii de invatamant superior din Europa, SUA si Canada. In activitatea noastra ne bazam pe cunostinte despre sistemele educationale internationale, o larga retea de contacte cu universitati internationale, legaturile cu tineri romani studenti si absolventi de studii internationale, si experienta in implementarea a numeroase proiecte pentru tineri. Printre aceste proiecte se numara si RIUF – Romanian International University Fair si RIMME – Romanian International Master & MBA Exhibition.

Pot spune ca in ciuda faptului ca nu era pentru prima data cand participam la conferinte tinute in sali minunate si in medii la fel, aceasta a fost deosebita de toate celelalte.

Si stiu si de ce. Pentru ca participam in calitate de parinte!

Nu va inchipuiti ce freamat!

Nu va inchipuiti cate emotii!

Nu va inchipuiti cate vise pluteau in aer si cata nerabdare!

Emotia se regasea deopotriva si in randul parintilor cat si in cel al proaspetilor absolventi de liceu.

Razvan a aplicat la patru Universitati in Marea Britanie, a fost acceptat la toate patru, pentru ca mai apoi sa aleaga pe care o va urma. A ales doua dintre ele, prima optiune fiind University of Essex, la care a si fost acceptat pentru ca nota luata la bacaureat a incheiat demersul lui.

Un final extrem, extrem de fericit!

Dupa ce toate acestea au fost indeplinite, urmatorul pas a fost acela de-a participa la o conferinta ce a avut loc la hotelul Howard Johnson

Acolo a avut loc intalnirea studentilor boboci din acest an, cei care au fost indrumati si ajutati de cei de la Edmundo. Dupa introducerea valabila pentru toti cei prezenti si dupa ce am facut cunostinta cu cei 10 consilieri, a urmat o prezentare a alternativelor pe care le au cei care dupa absolvirea studiilor universitare vor dori sa revina in  tara.

DSC_9287  DSC_9288

DSC_9296  DSC_9312

Aceasta abordare mi-a placut foarte mult si spun asta pentru ca nu poti sti sigur, daca cei care vor pleca se vor si acomoda cu traiul de pe meleaguri straine.

Cei care inlesnesc acest lucru se numesc Reviro si este un nume pe care nu ar trebui sa-l uitati sau sa-l scrieti intr-o agenda, la loc sigur.

Prezentarea tinuta de reprezentanta lor a fost una extrem de frumoasa si la obiect, iar eu ca parinte, am bagat bine la cap ceea ce am auzit, cine stie mai tarziu…

DSC_9297  DSC_9299

DSC_9300  DSC_9303

DSC_9304

A trebuit ca mai apoi, copilul sa completeze un formular al celor de la Edmundo, formular din care ei doreau sa afle cum sunt vazuti de cei carora li s-au adresat. Eu una, venind pentru prima data in contact cu ei, am fost incantata de tineretea si ambitia lor, de profesionalismul si determinarea de-a fi utili.Vi-i recomand cu caldura!

DSC_9291  DSC_9305

Urmatoarea etapa a conferintei a fost aceea in care bobocii s-au impartit pe Universitati, drept pentru care noi am mers intr-o sala in care erau doar cei ce urmau sa studieza la Essex. Acolo, am avut placerea de-a asista la un duplex Anglia – Romania, in care un student aflat in ultimul an de studiu, a avut amabilitatea de-a raspunde celor din Romania la sumedenia de intrebari legata de aceasta plecare si de aceasta schimbare. Si credeti-ma ca nu au fost putine! S-a vobit despre tarife si despre abonamente, despre carti si cazare, despre tigai si pilote dar si despre societatile la care pot tinerii adera. O ora plina cu de toate, iar disponibilitatea lui Alin( caruia ii multumesc mult 🙂 ) normalitatea si claritatea raspunsurilor, au mai risipit din nebuloasa in care ne aflam.

Copiii au socializat, parintii au vibrat!

DSC_9307  DSC_9309

DSC_9306  DSC_9308  DSC_9311

DSC_9313

Chiar daca multi dintre voi sunteti la stadiul in care aveti copii mici, iar calea pana la mediul academic este lunga, veti vedea ce repede trece timpul si cum toate trebuiesc facute cu pasi marunti, in timp.

Totul se cladeste pas cu pas, iar cunostintele se acumuleaza de-a lungul atator ani! Trebuie perseverenta, constanta si determinare. Razvan a avut toate aceste atuuri si asta a dus la culegerea roadelor, acum.  Ca parintre trebuie sa veghezi pentru a sti cand si cum trebuie sa intervii.

Iar bucuria reusitei copilului este imensa! Se traieste diferit de bucuria reusitei tale! Categoric!

DSC_9314

Nu vreau să închei înainte de a mulțumi tuturor dascălilor care au contribuit la formarea lui Răzvan. Sunt mai mulți, dar determinanți sunt doamna profesoară de limba engleză, Alionte Cornelia, doamna profesoară de limba română,  Șandru Andreea, doamna profesoară de istorie, Petrisor Didina (care a fost și diriginta lui Răzvan:) ). 

Respect!

Respect!

Lasă un răspuns

10 gânduri despre “Idei pentru mamici – Edmundo – o alternativă pentru un altfel de început de drum”

%d