machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Învăţ să-nmulţesc cu 8 / Supravegheat de-un ciclon(p)! N-am găsit altă rimă :)

DSC_8287

Şederea noastră pe malul Mării Negre, dar partea bulgărească a litoralului, nu a fost foarte călduroasă. Aşa cum spuneam în postările trecute, ne-am nimerit în perioada în care toată lumea posesoare de curaj, privea un ciclon în… ochi!
A trebuit să ne adaptăm situaţiei şi nu a fost chiar foarte greu. Şi asta pentru că atunci când plecăm de acasă, pun la socoteală tot soiul de variante la care să am soluţii fără a necesita material şi căutări suplimentare.

Avem o servietă care nu lipseşte niciodată din bagajele noastre. În această servietă sunt cărţile copilului, câteva caiete atât de limba română cât şi de matematică, hârtie colorată, penar dotat cu de toate şi alte marafeturi.

Pentru că timpul pe care-l alocasem plajei a fost cam inexistent, una din îndeletniciri a fost aceea de-a aprofunda înmulţirea şi împărţirea.

Luca nu era străin de ele de când am plecat de acasă, însă nu pot spune că ştia înmulţirea pe de rost, drept pentru care am repetat.

Dar nu faptul că am repetat este inedit, ci modul!

În hotelul în care am stat existau 7 etaje, iar fiecare etaj avea câte două rânduri de scări, alcătuite din 8 trepte. Pentru că nu puteam ieşi afară şi pentru că simţeam nevoia de-a ne desmorţi, de câteva ori pe zi, urcam şi coboram aceste etaje. Şi aşa, cu seturile de trepte, câte 8 la număr, am avut prilejul extrem de-a nimerit, de-a aprofunda aceste noţiuni.

Cărţile din care am lucrat acasă au fost Şterge şi scrie de câte ori vrei! Tabla înmulţirii ! Editura Girasol. Exersez înmulţirea Editura Gama, Lipeşte şi învăţă înmulţirea de la Editura Teora dar şi o carte foarte frumoasă luată de la Lidl, în format XXL.

Cred că nu va uita niciodată cum a învăţat înmulţirea. Până la urmă, important a fost să ne atingem scopul, nu-i aşa?

DSC_9056  DSC_9058

DSC_9059  DSC_9060

DSC_8618  DSC_9062

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activităţi educative copii – Învăţ să-nmulţesc cu 8 / Supravegheat de-un ciclon(p)! N-am găsit altă rimă :)”

%d