machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Ce faci atunci când ai ceva timp de aşteptat şi-ţi iese o librărie în cale? Evident, citeşti! „Incredibilul băieţel mâncător de cărţi” de Oliver Jeffers

luca citeste

Cinematograful din Băneasa este poziţionat lângă librăria Cărtureşti. Nu ştiu cine a avut această idee geniala (asta dacă e să mă întrebaţi pe mine!) dar dacă nu eşti un împătimit de shopping, (şi aici exclud cărţile de pe listă 🙂  ) şi ai de aşteptat până la începerea filmului, aceasta reprezintă o alternativă fericită de petrecere a timpului.

Aşa am păţit şi noi! Atât prima dată cât şi a doua, am avut de aşteptat până la intrarea la film iar Luca a văzut librăria (este practic imposibil să n-o vezi pentru că-i plină de lumină şi culoare, iar standul de copii numai nu te cheamă!). La prima întâlnire, Luca s-a aşezat şi a lecturat nişte cărţulii pentru copiii mici, din acelea cu jucării de pluş, dar scrise în limba engleză. L-am lăsat şi m-am bucurat de atitudinea lui!

DSC_8497 DSC_8498 DSC_8500

Nu după mult timp am revenit, de data aceasta în compania a doi copii, de acelaşi leat şi experienţa s-a repetat, însă cu ceva diferenţe. Mai întâi au fost luate în vizor tot cărţile cu maimuţoi de pluş.

DSC_8937 DSC_8938

Dar după, pentru că timpul a fost mai generos, Luca a pus mână pe Incredibilul băieţel mâncător de cărţi de Oliver Jeffers.

A deschis-o, s-a uitat prin ea şi a hotărât că poate s-o lectureze ad-hoc. Ceea ce s-a şi întâmplat!

Am văzut cartea pe site-urile de specialitate dar nu am apucat până acum să o cumpăr. Şi poate că aşa a trebuit să fie.:)

DSC_8946 DSC_8945

Dar iată ce scriu cei de la Librăria.net:

Henry nu este un băieţel obişnuit. El este pur şi simplu înnebunit după cărţi, dar nu aşa cum şi-ar imagina oricine… el adoră să le mănânce! Tot mâncând cărţi Henry devine foarte inteligent, aproape cel mai inteligent copil din lume, dar la un moment dat lucrurile nu mai stau aşa de bine şi mâncatul de cărţi începe să-i dăuneze.

O poveste amuzantă care ne învaţă importaţa cărţilor în viaţa noastră şi le cultivă celor mici pasiunea pentru lectură. Educativă şi incitantă, cartea conţine colaje şi ilustraţii color originale şi pline de umor.

Luca lecturează Incredibilul băieţel mâncător de cărţi – video

Din păcate Sebi, verişorul lui Luca nu a gustat îndeajuns lectura, pentru că tare-l mai chinuia somnul, gura făcând faţă cu greu căscatului sâcâitor 🙂

DSC_8941 DSC_8940

Revin la lucrurile mărunte şi la detaliile care ne diferenţează vieţile! Şi sunt atât de accesibile!

Lasă un răspuns

%d