machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Muzeul Antipa. Îl vizităm în fiecare an şi de fiecare dată avem senzaţia că este diferit !

DSC_8488

Venirile noastre la Bucureşti în timpul vacanţei de vară sunt un  prilej de a vizitat tot soiul de obiective şi de a participa la manifestări pe care în urbea noastră provincială nu avem prilejul să le vizităm sau face.

În perioada premergătoare acestei vacanţe, ne facem tot soiul de planuri şi completăm tot soiul de programe pe care dorim a le bifa, atunci când vom face o recapitulare. Dacă vizita de anul trecut s-a desfăşurat sub auspicii mai puţin favorabile, Luca fiind într-o perioadă de covalescenţă după o boală neaşteptată, anul acesta desfăşurarea activităţii a fost complet diferită. Poate că Luca a mai crescut şi vede altfel lucrurile! Cine ştie!

Tot anul trecut am prins ultimele zilei ale Expoziţiei Human Body fapt ce ne-a bucurat mult. Atunci, copilul a zăbovit asupra unor exponate extrem de speciale din proprie iniţiativă ceea ce nu a fost rău, cu toate că expoziţia în sine dezvăluia maruntaiele şi interiorul uman. Fotografii nu am putut face pentru că a fost interzis. Tot anul trecut am putut vedea, pentru prima dată, expoziţia de fluturi vii, pe care am regăsit-o şi acum. Trebuie să recunosc că oferta din 2013 a fost mai bogată şi mai colorată, cu toate că fluturii nu erau atât de mari ca cei de anul acesta. Acum, numărul lor a fost extrem de mic, ca să nu spun că mulţi dintre ei erau prea extenuaţi, cred că pe finalul vieţii.

DSC_8559   DSC_8560

Am reuşit să facem câteva fotografii minunate aşa cum am şi înregistrat un mic video. Am stat nemişcaţi pentru ca fluturii să-şi tragă sufletul în palmele noastre. Sunt atât de delicaţi şi atât de graţioşi că este imposibil să nu-i îndrăgeşti.

Fluturaşi la Expoziţia de fluturi vii – video

DSC_8476   DSC_8478

DSC_8483   DSC_8484

tivități educative pentru copii

   DSC_8486

DSC_8487

Exponatele privite anul acesta au avut parte de o atenţie mai sporită din partea micului şcolar. Ori de unde pe parcursul anului am apelat deseori, la tot soiul de atlase cu animale. Acum am avut posibilitatea să le vedem şi pe viu. Au fost citite panourile cu informaţii aşa cum am apelat şi la sistemul informatic aflat în incinta muzeului.

DSC_8442   DSC_8443

DSC_8445   DSC_8446

DSC_8448  DSC_8438

Peştera a fost la fel de „gustată” ca şi-n anii precedenţi iar acum Luca a avut plăcerea să constate că este mai mare şi are mai multe de descoperit.

DSC_8452   DSC_8454

DSC_8455

DSC_8456   DSC_8457

A zăbovit mult în faţa exponatelor aflate „la borcan” pentru a desluşi ce anume se ascunde. De fiecare dată îmi spune că sunt vii!

DSC_8453

DSC_8450

DSC_8459   DSC_8460

La un moment dat, a avut plăcerea să descopere narvalul despre care s-a spus că a dispărut, dar şi despre care a citi o minunată poveste în care protagonişti sunt cei doi fraţi polonezi, Lolek şi Bolek. Cum a decurs această activitate puteţi vedea aici. O surpriză a fost şi dropia.

Apoi am vizitat secţiune cu insecte, unde am avut ocazia să admirăm specii minunate prin formă şi colorit.

DSC_8463

DSC_8465

Nu am ocolit nici secţiune cu pietre de mină, dar şi pietre preţioase. Luca a recunoscut o parte din ele iar asta a fost posibil datorită faptului că este abonat la Cristale şi Pietre de la De Agostini.

DSC_8462  DSC_8461

Nu am omis nici o sală din vizita noastră şi aşa am descoperit că exista şi o expoziţie inaugurată pe 12 iunie, în parteneriat cu Banca Naţională a României,  ZooMonetar – Fauna lumii pe bancmote şi monede. Această expoziţie se poate vizita până pe data de 31 octombrie 2014 şi este foarte interesantă. Încercaţi!

ZooMonetar  promite vizitatorilor o experienţă unică, provocatoare prin tematică,raritatea şi valoarea pieselor expuse, precum şi prin dimensiunea globală a provenieţei însemnelor monetare. Vizitatorii beneficiază totodată de o experienţă 3D inedită, având posibilitatea de a interacţiona cu conţinutu propriu-zis al informaţiei prin aplicaţiile multimedia.

Programul evenimentelor din cadrul proiectului ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede mai cuprinde:

27 iulie 2014 , 11.00 Spectacol de teatru ,,Punguţa cu doi bani” Îndrăgita poveste va fi pusă în scenă, în grădina de vară a Muzeului nu numai pentru copii, de către Teatrul Lupeto. Preţ bilet: 40 lei persoană sau 100 lei familie ( 2 copii şi 2 adulţi)

24 august 2014, 11.00 Spectacol de teatru ,,Punguţa cu doi bani” Îndrăgita poveste va fi pusă în scenă, în grădina de vară a Muzeului nu numai pentru copii, de către Teatrul Lupeto. Preţ bilet: 40 lei persoană sau 100 lei familie ( 2 copii şi 2 adulţi)

12 octombrie 2014, 11.00 – Conferinţa ,,Cum se fac banii?” Peste tot în lume, banii fac parte din cotidian, astăzi viaţa fiind de neconceput fără ei. Prezentarea drumului pe care aceştia îl parcurg de la stadiul de proiect la cel de mijloc legal de plata ne permite o incursiune în cultura, istoria şi viaţa cotidiană a societăţii româneşti.

DSC_8619

Aşa a decurs vizita noastră anul acesta. Poate pentru un bucureştean astfel de îndeletniciri nu au prea mare relevanţă, dar pentru un provincial ele sunt dichisuri. Ori de ce să nu ne bucurăm de lucruri mărunte?

Lasă un răspuns

%d