machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Maleficent sau cum am trăit intens o oră şi ceva!

DSC_8947

Dacă suntem la Bucureşti, încercăm să ne tapetăm mintea şi sufletul cu imagini şi trăiri frumoase! La noi în urbe nu s-a inventat cinematograful şi ce-i mai trist, pe o rază de 100 kilometri nici nu găseşti. Aşadar, trebuie să mergi la Iaşi sau la Botoşani să vezi un film într-un cinematograf. Drept pentru care, nepracticând această îndeletnicire în cursul anului, o facem mai intens în vacanţă.
Aşa că, la sertarul cu amintiri din sufletele noastre, Bucureşti egal şi film la cinema.
Şi vreau să spun că am văzut câteva filme foarte interesante, care au meritat banii( deloc puţini dacă pui la socoteală 2 părinţi şi doi copii, preţul biletelor la care se mai adaugă pop-cornul de rigoare şi o apă sau un suc).

Săptămâna trecută am fost la filmul de animaţie Cum să îţi dresezi dragonul 2. Efecte speciale, chipuri plăcute, o sonorizare pe măsură. Personajele din film nu-i erau străine lui Luca, pentru că el urmăreşte serialul cu pricina de la Cartoon. Pentru mine a fost ceva inedit şi vreau să spun că nu mi-a displăcut ceea ce am văzut. O poveste despre prietenie, bucurie, pace!

Poster How to Train Your Dragon 2 DSC_8507

Pe cinemagia scrie aşa:

Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ şi Ştirbul sfârtecă cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba o dată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi-al dragonilor deopotrivă.

La acest film am fost doar eu cu Luca, pentru că ceilalţi membri ai familiei erau ocupaţi cu treburi foarte importante.

DSC_8505DSC_8506DSC_8503

Săptămâna aceasta am fost la Maleficent şi poate pentru că este proaspătă, foarte proaspătă vizionarea, suntem cu toţii extrem de încântaţi de ceea ce am văzut. Sunt convinsă că mai mulţi factori au dus la aceste senzaţii. Primul ar fi acela că nu este un film de desene animate. Sunt într-adevăr foarte multe efecte speciale datorită personajelor din ţinutul magic dar cele principale, adică personajele principale sunt interpretate de oameni. Dar iată ce spune cinemagia despre acest film:

Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut…

Mă rog, eu nu aş fi scris chiar aşa, pentru că nu am interpretat ca cei de cinemagia. Eu am văzut o zână lipsită de griji, care se îndrăgosteşte de un muritor, adică de un om, iar acesta pentru a ajunge rege, o trădează, tăindu-i aripile. Şi de aici  ditamai intriga!

Poster Maleficent

Povestea este construită pe scheletul Frumoasei din Pădurea adormită, dar există mai multe elemente ce vin să o transforme într-o aventură stinţifico- fantastică.

Angelina Jolie este pur şi simplu de vis! Are o înfăţişare atât de frumoasă, ireală aş putea spune. Efectele speciale sunt foarte greu de descris în cuvinte! Interpretarea este minunată şi m-am bucurat că filmul a fost titrat, aşa putând auzi glasul original al actorilor. Inflexiunile vocii lui Maleficent completează tot tabloul. Scena în care joacă alături de fiica sa este emoţionantă, iar asta răzbate dincolo de ecran.

Angelina Jolie în Maleficent  Angelina Jolie în Maleficent

Angelina Jolie în Maleficent  Angelina Jolie în Maleficent

Angelina Jolie în Maleficent  Angelina Jolie în Maleficent

Celelalte personaje vin să completeze interpretarea aceste talentate actriţe. Elle Fanning interpreta Aurorei la vârsta de 16 ani, este foarte reuşită, la fel cum şi interpretul personajului Stefan, actorul Sharlto Copley, reuşeşte să întruchipeze pe chipeşul regeAcesta este tânărul ce taie aripile zânei.  Deloc de neglijat este şi Sam Riley cel care dă viaţă lui Diaval, cel care o ajută pe Maleficent după ce aripile îi sunt furate.

Elle Fanning în Maleficent  Sharlto Copley în MaleficentElle Fanning în Maleficent  Sam Riley în Maleficent

De data aceasta cu noi (adică cu mine şi cu Luca) a fost şi Sebi, verişorul copilului, ceea ce a făcut ca bucuria să sporească. Băieţii au fost foarte impresionaţi iar la final au declarat că este cel mai frumos film pe care l-au văzut!

DSC_8948DSC_8949

Aşa că, dacă aveţi ocazia, vizionaţi această peliculă! Poate nu veţi fi la fel de entuziasmaţi ca noi, dar cu siguranţă nu veţi regreta!

 

 

Lasă un răspuns

%d