machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Teoria saltului în apă în viziunea lui Luca. Cartea papucel

DSC_8845

Zilele acestea sunt minunate!
Vacanţa are farmecul ei şi merită să o exploatezi la maximum, oriunde te-ai afla. Şcoala a fost consumatoare de energii dar nu chiar într-o aşa măsură încât să fii extenuat de-a dreptul.
Pe perioada vacanţei se pot face o grămadă de activităţi care să aibă prioritate şi aici mă refer că poţi pune pe lista de îndeletniciri, pe primele locuri, pe cele care îţi plac cel mai mult. În perioada şcolii acest lucru nu prea este posibil pentru că trebuiesc făcute mai întâi temele şi apoi, dacă se mai poate, activităţi extraşcolare.
Aşadar, este momentul propice pentru a îmbina cunoştinţele știute cu o practică mai susţinută. Se pot face excursii, vizita muzee, se poate participa la ateliere sau experimenta tot soiul de trăiri.
Personal nu sunt adepta unei inactivităţi totale. Aud destul de des în jurul meu: ,, da lasă-l dragă, că este în vacanţă!”
Bun, şi dacă este vacanţă, trebuie să faci ce? Numai să te joci? Dar şi joaca aceasta are atât de multe moduri de abordare!
Cred că dintr-o zi atât de lungă, se poate aloca o oră, două pentru a repeta ce ai învăţat până acum, aşa cum nu trebuie să lipsească lectura zilnică.
Eu caut tot soiul de abordări care să nu te prea ducă cu gândul la şcoală şi nu neapărat la programul strict al acesteia.
Acum, la acest început de iulie, suntem mult la plajă, la soare, la activităţi estivale specifice mării, apei. Mai bine zis al locurile în care ne aflăm.

DSC_8815  DSC_8816

DSC_8850  DSC_8852

Aşa că, petrecem multă vreme în jurul apei. Am stat pe malul mării după care am ajuns într-un loc minunat, unde ne putem bălăci la piscină. Luca a învăţat să înoate şi este foarte bucuros de această realizare. Pe lângă faptul că poate parcurge bazinul fără ajutor, a descoperit şi salturile în apă. A dezvoltat o adevărată teorie despre această îndeletnicire, iar o mostră o puteţi urmări mai jos.

Luca şi teoria saltului în apă – video

DSC_8855   DSC_8856

Între salturile exersate cu atâta determinare, am găsit timp pentru a ne arunca privirea printr-o cărţulie nouă, primită de Luca de la unchiul lui. Este vorba de Papucelul de vacanţă, cum îmi place mie să îi spun. De fapt este vorba despre Enigme speciale de la clasa a I la clasa a II a .

DSC_8580  DSC_8581  DSC_8582  DSC_8583  DSC_8584  DSC_8587

DSC_8586

DSC_8587  DSC_8589  DSC_8590  DSC_8593  DSC_8597

În această cărticică, foarte frumos concepută, găsiţi: 120 de labirinturi, careuri cu mistere, coduri secrete, cuvinte ascunse şi nu numai. Sunt 120 de jocuri şi enigme de rezolvat. Am ataşat câteva fotografii pentru a vă putea forma o părere despre ce conţine această carte.

Drept pentru care, am considerat că se asortează decorului iar Luca a dorit să ne distrăm cu ea. Nu au fost rezolvate decât cele care nu au necesitat folosirea unui creion, rebusurile rămânând pentru o următoare partidă de piscinit!

DSC_8817

DSC_8820

DSC_8821

DSC_8829

Şi iată cum am reuşit să avem activităţi atât de plăcute şi variate într-o zi de vară autentică. Cine zice că în vacanţă nu trebuie să faci nimic?

Lasă un răspuns

%d