machetedidactice.com

Pictura pe sticla- O activitate reconfortanta!

img031

Pictura pe sticla am descoperit-o mai tarziu. S-a intamplat alaturi de Luca si ceea ce-a iesit ne-a placut foarte mult. A fost o lucrare micuta, pe care a trimis-o la un concurs pe vremea cand era la gradinita. Am ajuns la concluzia ca pot iesi niste lucrari minunate, pe care le poti oferi oamenilor dragi, la ocazii speciale. La fel ca si in cazul goblenurilor, despre care am scris nu cu multa vreme in urma, nici aceste lucrari nu le-am vandut niciodata si poate o sa va intrebati , cine le vrea? Dar ca om care a lucrat in vanzari ani de zile, va spun ca, in vanzari este o vorba: orice produs arecumparatorul lui! Deci, cu siguranta as fi intalnit pe cineva care sa le indrageasca la fel de mult ca mine si sa le doreasca. Poate ca va veni si vremea acestei indeletnici cu finalizarea asta, insa deocamdata, nu este.

Cele mai multe din aceste picturi au fost facute cu copii: fie langa Luca si prietenii lui, fie cu copii la gradinita. Vreau sa va spun, ca de fiecare data activitatea s-a desfasurat cu multa voie buna!

In primul an de scoala, in cadrul Saptamanii altfel, pentru ca Luca a fost bolnavior iar copii au lucrat intr-o zi asa ceva , am respectat si noi acasa aceasi tema. S-a repetat si in anul II de scoala iar ceea ce a iesit puteti vedea mai jos. Cine este familiarizat cu personajele acestea, poate lesne observa ca daca in clasa a I a, Luca l-a desenat pe Mario, in clasa a II a, a venit randul lui Luigi 🙂

pictura Mario

DSC_5653

Apoi am mai lucrat asa ceva ca material auxiliar la activitatile pe care le-am desfasurat cu Luca, atat singur fiind dar si in compania lui Leo, sau a lui Iasmin. Cele pe care le vedeti mai jos sunt facute anul trecut, prin luna februarie, cand copii au avut de pregatit la cunoasterea mediului o tema despre animalele din padurile noastre. Luca a pictat un urs si un iepuras iar Leo un lup si un arici. Aceste picturi au fost duse la scoala.

pictura sticla animale 1  pictura sticla animale 2

Apoi au mai fost cele cu tematica de iarna, atunci cand frigul de afara te indeamna sa stai la caldurica si sa creezi cate ceva. Am avut asa indeletniciri si alaturi de Mara si Ioana, la Craciunul trecut, atunci cand  in asteptarea Mosului, am pictat ceva de sezon. Sau cand am pregatit Calendarul de advent.

DSC_8173

pictura sticla 2

DSC_8172

Nu pot uita Narcisa si Vioareaua, extrem de indragita si studiata la acea vreme.

Despre elefantul Elmer, numai de bine, asa cum aceleasi lucruri se pot spune si despre calutul de mare, despre cocoselul chinezesc sau paunul indian. Acestea au fost daruite unor oameni pe care noi ii apreciem si ii iubim foarte mult si-mi place sa cred ca le-au primit cu aceeasi bucurie cu care le-am lucrat noi.

pictura sticla 5

calut 2

DSC_7390

DSC_8174

Nu pot uita, pentru ca sunt foarte proaspete in memorie si lucrarile realizate de Voinicei, de care nu mai departe de ieri am scris, si acestea reprezentand pentru micutii mei colaboratori, o premiera.

DSC_8075

Ultimele, dar nu cele din urma vor pleca tot catre niste oameni speciali si minunati din viata mea. Si cu aceasta ocazie, la ceas aniversar mie, de aceasta data, le marturisesc, fara a fi nominal, ca ii iubesc si ii apreciez mult. Au un loc in mintea si sufletul meu, iar acest fapt imi da o stare de bine si de confort! Astept cu nerabdare sa vad reactia ce-o vor avea atunci cand le vor vedea.

Prima lucrare reprezinta o trecere prin anotimpuri, iar fiecare se poate gandi la propria experienta.

DSC_8168 DSC_8166

 

Cea de-a doua reprezinta o tema pe sufletul meu, marea si tot ce aduce ea in noi!

DSC_8169   DSC_8170

DSC_8171

Va doresc o zi minunata!

 

 

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Pictura pe sticla- O activitate reconfortanta!”

%d