machetedidactice.com

Machete educative copii – În case cu oameni minunaţi, jocuri pe măsură!

DSC_6717

Ştiu că o vizită la preţioasa mea prietenă Alina, de la Braşov, pe lângă ospitalitate, tihnă, bucurie, îmi aduce şi posibilitatea de a mă juca, fie împreună cu fetele sau numai cu Luca ori noi mamele cu copiii, jocuri minunate, instructive, creative – ce mai, provocări adevărate!
A nu se înţelege că nu am mai văzut în viaţa mea un joc (m-ar bate Dumnezeu privind grămezile ce ne străjuiesc camerele) dar aidoma unui copil, cele văzute în altă parte sunt… total diferite. Şi spun cu mâna pe inimă ca Alina chiar are nişte exemplare de nu mă mai satur eu de ele. Darămite copiii! :
Am mai prezentat aici câteva dintre cele pe care le-am ,,gustat” şi încercat la vizita precedentă, peste care merită să aruncaţi un ochi.
De această dată, cel ales pentru a fi jucat împreună cu Luca, într-o dimineaţă devreme când fetele încă dormeau, este Nikitin No 9 Creativo. Voi încerca să vă fac curioşi şi pe voi, deoarece pentru noi, a fost o adevărată plăcere să îl experimentăm.

DSC_6685 DSC_6682DSC_6694 DSC_6684DSC_6683

Este vorba despre jocul Nikitin Material Creativo, iar cerinţele ce trebuiau rezolvate ne-au acaparat pe amândoi.
După cum se vede este alcătuit dintr-un set de 4 tipuri de cartoline, realizate dintr-un carton de cea mai bună calitate.
DSC_6687 DSC_6686

cel albastru, la care trebuie să desenezi ceea ce vezi

DSC_6689 DSC_6688

cel roşu, la care trebuie sa construieşti cu ajutorul unor  mărgele imaginea de pe cartolină

DSC_6691 DSC_6690

cel galben, la care trebuie să vorbeşti despre ceea ce este în imagine

DSC_6693 DSC_6692

cel verde, la care trebuie să mimezi ceea ce este pe imagine.
Pe lângă aceste cartoline este o roată, cu ajutorul căreia ştii de ce culoare va fi cartolina pe care trebuie s-o lucrezi, dar şi o clepsidră necesară pentru a te încadra într-un anumit interval orar.
Acestea fiind spuse, am trecut la joc. A fost extrem de palpitant şi antrenant şi am avut parte de multă voie bună, situaţii comice, unele chiar bizare!
DSC_6698 DSC_6699 DSC_6700 DSC_6701 DSC_6702 DSC_6703DSC_6704 DSC_6706 DSC_6708 DSC_6709

DSC_6718 DSC_6721 DSC_6724 DSC_6725 DSC_6726DSC_6727

Imaginile de mai sus stau mărturie a unei părţi din activitatea noastră. Eu care confecţionez tot soiul de materiale, bineînţeles că m-am gândit că se poate face şi acasă aşa ceva, însă efectul nu ar mai fi acelasi. Cartonaşele sunt foarte bine realizate, au o suprafaţă lucioasă plăcută la atingere. Imaginile sunt simple şi clare, pentru ca jucătorii să priceapă ce anume se cere şi ce ar trebui să arate . Nu sunt ambigue, să nu ştii ce anume să exemplifici!
Şi pe urmă cred că asta este şi farmecul unui astfel de material: să te îmbie, datorită modului în care este confecţionat şi prezentat, la joc!
Şi uite aşa, Brașovul are pentru noi o semnificaţie aparte pentru că este încărcat de frumos (prin minunatele fetiţe Mara şi Ioana), prin tihnă (asigurată de prezenţa Alinei), prin partea practică, cerebrală (anfitrion fiind Doru) şi prin bun gust şi calitate.
Întâlnirile cu ei reverberează mult şi plăcut!

Sper din inimă, ca aceleaşi sentimente să le nutrească şi ei faţă de noi, pentru că dacă sentimentele sunt reciproce sunt mai trainice.
Vă îmbrăţişăm pe toţi, cu mare drag şi dor, scumpi prieteni!

Lasă un răspuns

%d