machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Dacă sunt Floriile, să vorbim despre Alfabetul florilor!

 

DSC_5847

De-a lungul timpului am vorbit despre flori în fel şi chip. Că am pomenit despre flori de primăvară, vară sau toamnă, frumuseţea, delicateţea şi rezistenţa lor ne-a încântat de fiecare dată şi ne-au făcut să le apreciem şi mai mult.
Pe acest blog găsiţi doar o parte din întâlnirile noastre ce au avut ca temă acest subiect, dar cum el funcţionează de puţină vreme, e normal acest lucru.
Astăzi, la ceas de sărbătoare mi-am adus aminte de o activitate ce am făcut-o anul trecut, dar la începutul verii, atunci când am făcut un Alfabet al florilor.
Am plecat alături de Luca într-o mică excursie, iar înainte de a merge ne-am propus ca florile pe care le întâlnim, să le adunăm într-un alfabet. Înarmaţi cu un aparat foto, am imortalizat toate florile întâlnite, iar odată ajunşi acasă, am dus la bun sfârşit tema propusă. Fiind la început de iunie, oferta de flori a fost destul de vastă, dar am observat că nu ştim denumirea tuturor speciilor întâlnite, drept pentru care la reîntoarcere, am consultat Atlasul botanic.

DSC_5838

Dar iată ce flori am găsit noi în periplul nostru de anul trecut.

Sunt specii care cresc şi se dezvoltă în zona noastră şi am avut prilejul să le vedem în mediul lor natural. Acolo unde am avut nelămuriri în ceea ce priveşte denumire, am consultat atlasul.
Tot anul trecut am avut ocazia să mergem pe Transfăgărăşan. O vizită de vis ce ne-a lăsat cu amintiri şi trăiri minunate. Atunci am avut prilejul să vedem şi florile de munte, flori minunate, multe dintre ele fiind declarate monumente ale naturii. La aşa mare altitudine am putut observa sângele voinicului dar şi alte specii .

După vizită am avut o lecţie cu acestă temă, prilej de a pune pe hârtie impresiile şi trăirile din natură.

13

DSC_0917

DSC_0949

DSC_5826   DSC_5827

DSC_5828   f3

Astăzi de dimineaţa, Luca a spus prezent cererii mele de a mai adăuga un capitol la tema florală şi de unde începutul a fost mai anevoios, continuarea şi finalul au fost de-a dreptul entuziaste. Când am văzut că pornirea este grea, am hotărât să scriu şi eu alături de el o fişă cu Alfabetul florilor, iar acesta a constituit declicul.

Luca citește despre flori în Atlasul Botanic – video

Nu am avut voie să scriu aceleaşi flori ca şi el, si tot el a fost acela care a avut acces la atlas. Încercaţi, de curiozitate, această abordare şi veţi fi miraţi de ce rezultate se pot obţine. 🙂

DSC_5839 DSC_5840 DSC_5841 DSC_5851 DSC_5857

DSC_5858 DSC_5860 DSC_5862

La final au apărut două fişe: una a lui Luca şi una a mea. Este evident că a lui a fost mai frumoasă! Apoi a citit tuturor din casă fişa făcută de el. Şi a citit-o nu numai lor ci şi vouă, dacă doriţi să îl ascultaţi.

Alfabetul florilor – video

img762   img763

Vă dorim o zi frumoasă, plină de bucurie şi fericire!
La mulţi ani!

Lasă un răspuns

%d