machetedidactice.com

Machete didactice – Cafeneaua părinţilor aşteaptă vizitatorii în „Şcoala altfel”

DSC_5677

Stăteam aseară târziu de vorbă cu Irina, sora mea, şi discutam pe marginea activităţilor din săptămâna ce urma să înceapă. Depănam amintiri despre anii din urmă, atunci când a intrat acest concept de Săptămâna altfel, despre materialele pe care le-am confecţionat şi despre cum au reacţionat copiii atunci când le-au văzut.
Nu am nimic de reproşat acestui demers, poate singura părere de rău fiind că, au dispărut atelierele din şcoli şi că trebuie să frecventezi nu ştiu ce casă a copiilor, să mai poţi avea acces la aşa ceva. Aici nu pun la socoteală ceea ce se lucrează în mediul familial.
Primul material făcut pentru acest concept a fost un poster de prezenţă, de pe care lesne se poate vedea, cum zilele sunt colorate diferit iar copiii au avut de făcut activităţi specifice fiecăreia. Au fost momente plăcute şi pline de farmec.

Anul trecut Luca nu a participat la aceste manifestări din motive de sănătate. Ce am lucrat a fost strict acasă, neputând avea nici un musafir. Am organizat atunci un tur al capitalelor europene. Din circuitul nostru nu a lipsit Franţa iar activitatea făcută atunci o puteţi vedea aici.
A urmat o altă destinaţie de vis şi anume Italia, pe care o puteţi vedea aici. Croaţia pe care vă sfătuim să n-o scoateţi de pe lista cu dorinţe, o puteţi vedea aici. 
Despre aventura noastră în ţara lalelelor, Olanda puteţi citi aici. 
Ultimul popas a fost pe meleaguri româneşti, atât de frumoase, având un iz aparte. Despre România se poate citi  ce şi cum am văzut-o noi, aici.
Aşa a arătat Săptămâna altfel de anul trecut în viziunea noastră.

Tot legat de acest subiect şi tot anul trecut, am confecţionat pentru grădiniţa Pinocchio din Fălticeni, nişte machete ce au avut rol de avizier. Pe ele au fost afişate activităţile făcute de copii, fotografii, etc.

DSC_5673

Precum se vede s-a păstrat structura zilelor pe culori, concept care se repetă şi în acest an. Am văzut că se merge mult pe aceste modalităţi de abordare şi trebuie să recunosc faptul că sunt ofertante culorile.
Ca material didactic ce va fi folosit tot pe post de avizier, am confecţionat în acest an un set de ceşcuţe de cafea sau ceai (puteţi s-o luaţi cum vreţi!), set ce a fost necesar la Cafeneaua părinţilor. Acestea sunt tot de culori diferite, întrebuinţarea lor putând fi aşa extinsă.

DSC_5665  DSC_5666  DSC_5667  DSC_5668  DSC_5669

DSC_5670

Ce se va întâmpla în cadrul acestor întâlniri la cafenea, vom vedea. Deocamdată decorul este pregătit şi cafeneaua aşteaptă să fie populată de părinţi dornici de discuţii, de împărtăşit păreri dar şi experienţe noi.
Şi de ce nu,  de activităţi benefice cuplului părinte – copil, sau părinte – grădiniţă.
Dacă voi auzi ceva inedit, vă voi da de ştire!

Lasă un răspuns

%d