machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Când eşti în pană de idei, PIPO te poate scoate din încurcătură

Imagine

Astăzi am intrat în posesia noului număr al revistei Pipo, o revistă pentru preşcolari şi nu numai, care a apărut în anul 2004. Noi am aflat despre ea mult mai târziu, în momentul în care Luca a intrat la grădiniţă, iar asta se întâmpla în anul 2009.

Doresc a specifica din start, că nu am nici o înţelegere cu nimeni de la această revistă şi nu fac nici un fel de publicitate plătită ci acesta este modul meu în care doresc să mulţumesc celor care, ocupându-se de această revistă, vin în ajutorul copiiilor, părinţilor şi educatorilor.

Chiar dacă Luca este acum în clasa a II a şi revista este pentru preşcolari, eu am continuat s-o achiziţionez pentru că sunt multe informaţii importante şi ele pot merge şi la nivelul din clasele primare.

Îmi place foarte mult dichisul pe care-l întâlneşti în paginile ei, condiţiile grafice foarte bune, desenele, calitatea foii pe care este printată şi nu în ultimul rând, subiectele abordate.

Voi ataşa mai jos, ultimul număr pentru a vă putea face o părere despre ceea ce vorbesc eu.

Pipo numar martie 2014

De multe ori, am găsit idei foarte interesante iar după ce le-am adaptat nevoilor mele, am reuşit să realizez materiale foarte frumoase, materiale pe care Luca a lucrat cu mult drag dar şi cu spor. Aşa am putut afişa pe machetele noastre Meşterel şi Meşterica, Alfabetul meseriilor, lecţie pe care o puteţi vedea aici. Deasemenea am mai alcătuit un alfabet, cel al sporturilor despre care puteţi vedea aici.

Tot din această revistă am putut confecţiona o machetă care să reprezinte drumul unei picaturi de apă printr-o floare, iar această machetă am dăruit-o sălii de clasa unde îşi desfăşoară Luca activitatea.

img888

Şi au fost mai multe momente când Pipo mi-a venit în ajutor!Cei care citesc această revistă vor recunoaşte macheta cu crizantemă.

Doresc să prezint puţin conţinutul publicaţiei, aşa dându-vă seama ce mare ajutor poate oferi părintelui sau educatorului şi ce plăcere poate avea un copil privind şi ascultând.

În ultimul număr există un proiect tematic intitulat : Darurile naturii iar tema curriculară este: Când, Cum şi De ce se întâmplă?

La Domeniul Limbă şi Comunicare – DLC

Fişa 1 Poezie tematică.

Fişa 2. Poveste inedită ,, O albinuţă năzdrăvană”.

Fişa 5. Elemente grafice.

Fişele 17, 19, 21.

La Domeniul Ştiinţe – DŞ

Fişele 4,6,9,14.

Cunoaştere: Buburuza, Trei vulpi deosebite, Broasca de lac.

,,Clubul ciudaţilor”

Fişa 7. Elemente de matematică

Fişa 10. Diferenţe.

Fişa 11, 20. Jocuri

Fişa 12. Inuka ştie multe despre cum respiră peştele.

Fişa 15. Inuka ştie povestea forţei.

Domeniul Om si Societate – DOS

Fişa 18. Ecologie

Fişa 22. Educaţie rutieră

Domeniul Estetic şi Creativ  – DEC

Fişa 3. Simetrie

Fişele 8, 16 Colorează

Fişa 13  Practic – Acvariul meu.

Materiale pentru cadrea didactice şi părinţi – Pagina cadrului didactic

Concurs de educaţie ecologică. Concurs cu premii atractive . Album – Grădiniţe prietene.

Vreau să mai precizez că în fiecare număr este şi câte un cadou surpriză. Voi ataşa mai jos, câteva din numerele colecţiei noastre şi chiar dacă sunt doar coperţile , puteţi citi ce există în cuprinsul lor, asta pentru a vedea ce bogăţie de subiecte şi ce domenii variate sunt abordate.

Diferite reviste Pipo aparute de-a lungul anilor

În decursul anilor, am avut şi încă mai am tendinţa de-a căuta cu disperare câteodată, materiale pentru a putea realiza alături de copiii mei diferite activităţi. Nu de puţine ori am tradus cărţi, am făcut fişe, am îmbinat mai multe idei, şi ştiu prea bine ce înseamnă asta, câtă energie consumi dar mai ales, cât timp pierzi.

Sunt momente când eşti în pană de idei şi când nimic din ce găseşti nu te mulţumeşte. Iar eu am dorit să vă prezint această revistă pentru a vedea, asta dacă nu ştiaţi deja, că sunt alternative mai la îndemână. E drept că eu nu am văzut niciodată această revistă la chioşcuri, dar poate or fi locuri şi oraşe unde se poate achiziţiona.

Dacă o vedeţi, luaţi-o măcar o dată şi cu siguranţă, îmi veţi da dreptate.

Aştept să-mi spuneţi dacă aşa stau lucrurile sau nu!

Lasă un răspuns

%d