machetedidactice.com

Machete didactice – În stup te simţi în siguranţa. Teoretic, aşa ar trebui !

Imagine

Uite că am ajuns şi la Bogata de Suceava! Îmi pare rău că din grabă, nu am reuşit să opresc la timp pentru a fotografia plăcuţa acestei aşezări. Dar dacă nu mă credeţi că există, vă rog să căutaţi într-un atlas.

Primul gând când mergeam spre această destinaţie a fost acela că ,,dacă am ajuns la Bogata, sunt mai bogată? ” cu siguranţă că financiar nu, dar moral şi spiritual, da!

Am găsit acolo o şcoală frumoasă, frumoasă şi nişte oameni adevăraţi. Mi-am dorit mult ca revenirea mea pe aceste meleaguri să fie cu soarele la braţ, dar natura nu a vrut asta şi am acceptat faptul în consecinţă. Mi-am spus că nu trebuie să mă împiedic de-un amănunt minor şi să mă bucur de ineditul situaţiei şi de experienţa oferită.

Imagine  Imagine  Imagine  Imagine

Imagine  Imagine

Imagine  Imagine  Imagine

Cum este la Bogata? E un calm, aşa ca de început de primăvară, o aşteptare de explozie a naturii, cuiburi goale care-şi aşteaptă locatarii. Un sat cu oameni gospodari care te întâmpină cu voie bună şi cu miros de lemn proaspăt prelucrat. Un loc în care ai posibilitatea să faci o călătorie în trecut şi să practici un exerciţiu de imaginaţie în faţa unor ruine impozante. Nu cred să existe drumeag în ţara asta din care să nu ai ceva de învăţat. Şi pe urmă, nu toţi caută tehnologia împinsă până la extrem şi nu toţi sunt dornici doar de nou.

Eu una, sunt dornică de un nou… vechi!

Am imortalizat povestea acestor ruine ce cândva erau o minunată biserică a Sf. Fecioare, poate veţi considera că merită văzută.

Dar să revin la scopul vizitei mele acolo. Trebuia să îmbrac în haine noi o grupă a Albinuţelor, iar pentru aceasta a trebuit să confecţionez un material didactic pe măsură. De fapt pe două măsuri: una a doamnelor ce au făcut comanda şi una a mea, de lucru bine confecţionat.

Tema fiind cunoscută, la fel şi doamnele dar şi ambientul, am trecut la treabă şi am căutat nişte modele care să îmbrace acest spaţiu într-un mod cât mai adecvat.

S-au  dorit machete didactice care să ajute la efectuarea prezenţei, iar pentru a ilustra această cerinţă am confecţionat o albinuţă, flancată de două flori: una veselă, pe care vor fi afişaţi copiii prezenţi şi una tristă pe care vor fi afişaţi copiii absenţi.

Florile au dimensiunea de 1 metru iar albina are dimensiunea de 70 centimetri.

Imagine  Imagine

 

Imagine

Imagine

Imagine

O altă machetă pe care a trebuit s-o confecţionez, a fost aceea pe care să se poată pune materialul ce se afişează la Centrul Tematic.Şi aici am optat pentru aceeaşi tematică, drept pentru care pe ea se regăseşte un stup, nişte faguri şi evident, stăpâna tuturor acestora, albinuţa. Dimensiunea acestei machete este de 80 centimetri lăţime şi 90 centimetri înălţime.

Imagine  Imagine  Imagine

Văzând doamnele, copiii, şcoala am ajuns la concluzia că este extrem de important cum stau lucrurile în stup. Dacă acolo este armonie, voie bună, comunicare şi înţelegere, cum ar putea ca lucrurile să se desfăşoare altfel?

DSC_5206

Şi pe urmă, şcoala nu reprezintă o completare a ceea ce se întâmplă în familie? Cu siguranţă că răspunsul este pozitiv!

La voi în stup, cum este?

Lasă un răspuns

10 gânduri despre “Machete didactice – În stup te simţi în siguranţa. Teoretic, aşa ar trebui !”

%d