machetedidactice.com

Machete didactice – Cum pot completa copiii o poveste, la propriu !

Câte nu se pot realiza alături de copii! Ce teme minunate şi ce subiecte antrenante pot prinde conturImagine cu ajutorul lor. Important este ca cele care sunt în faţa lor, să caute şi să găsească cele mai adecvate modalităţi de a transforma toate aceste dorinţe în fapte reale, palpabile.

Acum, când accesul la informaţie este mai facil ca-n totdeauna, multitudinea de variante este uneori atât de compleşitoare, încât este foarte greu să te hotărăşti pe care s-o îmbrăţişezi. Personal sunt adepta particularizării şi prefer să-mi las amprenta asupra unui material. Nu am să inventez eu acum roata, şi este din ce în ce mai greu să vii cu ceva original 100%, dar pot interveni mici chichiţe, ce au darul de-a transforma ceva peste care treci cu vederea foarte uşor, într-un material ce te agaţă el, chiar aşa, virtual fiind şi nevorbitor.

Este drept că dacă doreşti să intervii asupra unui material, trebuie multă trudă şi multe încercări până la obţinerea produsului finit. Iar la final, de cele mai multe ori, constaţi că ai eliminat multe din ideile de la care ai pornit şi ai ajuns la ceva care de data asta purtând amprenta proprie.

Aşa păţesc şi atunci când alcătuiesc un material ce urmează a fi lucrat alături de Luca, dar şi când sunt solicitată pentru a confecţiona diferite machete.

DSC_4679   DSC_4680

Căsuţele pe care le vedeţi le-am confecţionat pentru Loredana, o doamnă educatoare ce trebuia să-şi dea o inspecţie pentru nu ştiu ce grad. A dorit ca la centru Construcţii să facă nişte căsuţe, iar acestea, mai apoi, să-şi găsească locul în povestea aferentă.

Poveştile au fost patru la număr, după cum urmează: Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici, Scufiţa Roşie, Capra cu trei iezi şi Cei trei purceluşi.

DSC_4678

Căsuțele au fost dezasamblate, pentru ca micuţii să le găsească la centrul Construcţii şi să le asambleze. Am căutat ca ele să aibă elemente de legătură, adică să nu repet culorile cu care au fost pictate, să asociez culoarea uşii cu cea a acoperişului şi să aibă forme diferite. Am încercat, şi nu ştiu cât am reuşit, ca să şi arate ca făcând parte de „acolo”, adică în momentul în care povestea era gata, să nu facă notă discordantă cu personajele şi tema poveştii.

Am avut posibilitatea să văd şi rezultatul final şi el arată aşa:

DSC_4821   DSC_4820

DSC_4818  DSC_4817

Doresc să precizez că dimensiunea căsuţelor este de 30 centimetri, iar grosimea de 4 centimetri, pentru că s-a dorit ca ele să fie aşezate în poziţie verticală. Precum se vede, una din căsuţe a fost „fracturat” ceea ce atestă că a trecut prin mâinile celor mici.

Important este că rezultatul final a fost unul pozitiv, ori asta s-a şi urmărit. Din toată ecuaţia acesta, eu am fost martorul din umbră, foarte fericit!

Lasă un răspuns

%d