machetedidactice.com

Harry and the dinosaurs* fişe de lucru bilingve

DSC_4977

Harry şi găletuşa cu dinozauri este prima din cele patru cărţi cu acest personaj pe care le avem în casă şi pe care Luca le-a citit de mai multe ori. Harry este un băieţel, care descoperă în podul casei, atunci când a făcut ordine alături de Buni, o cutie plină cu dinozauri. După ce aceştia sunt reparaţi şi spălaţi, pornesc alături de băieţel într-o minunată serie de aventuri.

Celelalte trei titluri sunt:

Harry şi dinozaurii merg la şcoală

Harry şi dinozaurii se bălăcesc

Harry şi dinozaurii salvează animalele

Sunt nişte cărţi frumoase, cu ilustraţii minunate şi cu text numai bun de citit pentru cei mici. Luca, la tema de ieri, le-a lecturat pe toate, fără nici un efort şi într-un timp scurt. Asta pentru a-şi putea aduce aminte mai în amănunt despre întâmplări, noţiuni necesare pentru a completa fişele pe care le-am pregătit.

Imagine  Imagine 

Imagine

Am mai avut o activitate pe această temă, iar atunci am lucrat cu doi copii, pentru că a fost şi verişorul lui Luca. Puteţi vedea ce am făcut atunci aici.

Acum s-au recitit cele patru cărţi şi aşa cum spuneam mai sus, a fost necesar acest lucru pentru a completa fişele pregătite. Sunt nişte fişe de evaluare pentru clasa a-II-a, cam ca cele care se dau la concursuri, dar scopul lor este acela de a lucra şi consolida noţiunile căpătate, ieşind din manualul de română. Personajele şi întâmplările imprimă un alt curs în desfăşurarea acestor teme.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Fişe lucru Harry şi găletuşa cu dinozauri

Pe lângă aceste fişe ce au trebuit completate în limba română, am mai avut o serie de activităţi tot pe aceeaşi temă şi tot cu aceleaşi personaje, dar de această dată în limba engleză. A printat şi laminat secvenţe din prima carte „Harry şi găletuşa cu dinozauri” imagini pe care le-am luat de aici.

Luca a trebuit să aşeze secvenţele în ordine, să citească ce scrie pe fiecare cartolină şi să facă propoziţii scurte. Deasemenea, am scris pe cartoline, laminate fiind, tot felul de cuvinte. În pachet sunt 25 de secvenţe, eu am ales să le printez în format A5, iar imaginile sunt sugestive. O activitate care a adus multe comentarii pozitive, multe întrebări şi mulţi de „dacă”.

Imagine  Imagine

Imagine  Imagine

Asta a fost cu Harry şi prietenii lui. Luca a avut o idee şi anume: ce-ar fi dacă ar scrie o poveste despre el şi prietenii lui? Aici ar sta la loc de cinste Coconaş, Zâna cea Bună, Elefantul Roz şi Bleu şi alţi câţiva.

Până ce această idee va prinde contur, noi vă dorim o „găletuşă” plină cu bucurii, iubire, sănătate şi răbdare!

                                                     dsc_2586

 

Lasă un răspuns

%d