machetedidactice.com

Head, Shoulders, Knees And Toes sau cum am învăţat părţile corpului omenesc în limba engleză

Imagine

Iată că am ajuns şi la corpul omenesc, de această dată pentru a-l studia în limba engleză. Multe noţiuni ne erau familiare şi aici mă refer atât la componenţa corpului cât şi la denumirea lor în limba engleză, însă de această dată activităţile se fac mai deosebit.

Îi mulţumesc mult Tuţei, Elenei Ghenghea pentru faptul că ne-a primit în viaţa ei, pe mine împreună cu Luca dar şi pentru harul pe care-l are ca dascăl. Relaţionarea noastră a început demult, tare demult, însă se desfăşura în alţi parametri. Ştiam că este o persoană pe sufletul meu, însă  acestă nouă ipostază a venit să întărească vechile mele sentimente. Aşa sunt de plăcute activităţile în compania ei, încât aş face asta toată ziua. Iar Luca a reacţionat bine, lucru ce mă bucură mult.

Întâlnirile noastre nu seamănă cu cele pe care le aveam eu, copil fiind , cu doctorul Hobincu, cel care ne desluşea tainele acestei minunate limbi, pe vremea când nu se punea prea mare preţ pe aceste îndeletniciri. Se întâmpla pe la frârşitul anilor 70! Însă ai mei părinţi au ştiut că lucrurile nu vor rămâne încremenite  şi chiar dacă au trebuit să mai treacă douăzeci de ani, schimbarea tot a sosit.

Domnul doctor punea accent foarte mare pe scrierea fonetică, având în acest sens un vocabular împărţit în două. Acum lucrurile s-au schimbat, iar metodele de învăţare diferă.

Cu Tuţa totul este o joacă. Dar ce joacă!

Ce îmi place foarte mult este faptul că avem de făcut şi acasă ,,teme” iar acest lucru vine să îmbrace minunat ceea ce se petrece acolo. Temele acestea le continui în stilul în care Luca a dat rezultatele cele mai bune.Pentru mine este o plăcere să pot face acest lucru.

Pentru ultima întâlnire am avut de repetat părţile corpului omenesc iar aici, am apelat la arsenalul din dotare şi am repetat mai întâi în limba română. Material am avut din belşug iar dacă doriţi, îl puteţi găsi în această postare.

Imagine

Imagine

După ce am parcurs aceste materiale, am ascultat un cântecel minunat, pe care l-am fredonat mai apoi, muuult şi bine !

Head Shoulders Knees And Toes cântecel ce-mi aduce aminte de cele din Sunetul muzicii, vocea este asemănătoare cu a lui  Julie Andrews. Sper să vă facă plăcere!

Apoi am alcătuit nişte fişe pe care le-am scos de pe internet. Dacă doriţi, le găsiţi mai jos.

Imagine  Imagine  Imagine  Imagine

Imagine  Imagine  Imagine  Imagine

Imagine  Imagine  Imagine  Imagine

A recapitulat, asamblat, desenat, corelat, identificat într-un cuvânt lucrat! Am petrecut minunat şi aşteptăm cu nerăbdare şi întâlnirile viitoare.

În cadrul aceleaşi lecţii am mai apelat la un ajutor, Manual Ilustrat englez- român, 1000 de cuvinte, pentru 6-12 ani. Noi l-am achiziţionat în februarie 2001 şi Răzvan a fost încântat de el. Acum, a venit rândul lui Luca să-l folosească.

Aici găseşti imagini mărite iar în jurul ei sunt cuvintele cele mai des întâlnite pe care ar fi bine să le reţii.

Manualul ilustrat Walt Disney cuprinde 1000 de cuvinte ce au fost selectate de lingvişti, specializăţi în universul şcolarilor şi prelcolarilor, cuvinte din viaţa de zi cu zi, care se regăsesc în toate programele şcolare.

Cartea cu aspect de album, este interesantă nu numai pentru principalii ei beneficiari, copiii, aceştia simţindu-se foarte apropiaţi de personaje şi dorind să-şi însuşească limba pentru a comunica mai bine cu ele, dar şi pentru cei care îi educă, fiind un instrument util de învăţare şi îndrumare, bazat pe:

Organizare pe câmpuri semantice

Prezentarea unor imagini inedite din viaţa personajelor favorite

Două vocabulare bilingve

Anexe care recapitulează datele de bază* forma verbelor neregulate, numeralele, zilele şi lunile anului şi multe altele.

Imagine  Imagine  Imagine  

Imagine  Imagine  Imagine

Nu doresc a încheia înainte de-a vă prezenta forma în care Tuţa a ales să ne arate denumirile părţilor componente ale corpului. Această reprezentare a fost piesa de rezistentă a lecţiei. Am ataşat şi nişte desene ale lui Luca, la această temă.

Imagine  Imagine

Imagine

That’s all for today. See you soon!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Head, Shoulders, Knees And Toes sau cum am învăţat părţile corpului omenesc în limba engleză”

%d