machetedidactice.com

Machete didactice – Primeniri de primăvară * varianta 3

DSC_4903

Acest început de primăvară este cam năbădăios! La noi, în Moldova, lapoviţa şi ninsoarea a pus stăpânire peste tot. O Babă cam umedă şi deloc prietenoasă se anunţă pe ziua de astăzi. Însă, acesta este şi farmecul şi aşa, prin aceste fluctuaţii de vreme, se adevereşte şi legenda.

În melanjul de sentimente ce te învăluie în aceste zile, mă gândeam că, nu cumva, fiecare avem primăvara pe care o merităm?

Sau mai altfel spus, nu fiecare percepem primăvara în funcţie de cum o privim, simţim şi cum o abordăm?

Mulţi se plâng de schimbările pe care cu greu le gestionează la trecerea dintre anotimpuri, de la iarnă la primăvară mai exact, iar aceste schimbări ţin de psihicul personal.

Ar trebui ca acest ,,icnet” general să dea o stare de bine, pentru că urmează un nou început, dar ca şi la venirea pe lume a unui copil, mamele trăiesc momentul, diferit. Unele îşi revin mai repede, unele mai greu, altele deloc!

Revenind la primeniri de săli de grupă, doresc să vă arăt cum câteva elemente au schimbat o întreagă faţă a unei săli. Este drept, că ea a suferit transformări majore printr-o curăţenie generală, însă în urma acestei curăţenii, nici un material ce era pus pe pereţi nu a rezistat în urma întâlnirii cu constructorii. Un paradox dealtfel, ca niste oameni ce au ochi de constructor, să nu poată fi în stare să protejeze ceva. Din contră, au distrus aproape tot.

Dar am încercat să mai repar ce s-a mai putut şi dacă veţi privi cum a fost şi cum este acum, lesne veţi observa schimbarea.

În postarea Hăinuţe noi pentru o grupă de prichindei puteţi vedea cum a fost iniţial pentru ca mai apoi să aranjez aşa:

DSC_4809

Am pus aparate gipsate copiilor pe care i-am găsit cu multiple fracturi, aici mă refer la copiii din polistiren 🙂 , la care am mai adăugat nişte ghiocei, şi gata!

Am făcut deasemenea şi un colţ pentru Calendarul naturii, foarte simplu şi nepersonalizat, lângă care am ataşat un curcubeu şi un ghiocel.

DSC_4810   DSC_4901

Şi uite aşa, am reuşit să salvăm situaţia. E drept că şi cea care păstoreşte copiii din această grupă este o educatoare cu mult drag şi multă implicare, iar colaborarea noastră e de mai lungă durată.

Paula, îţi mulţumesc şi pe această cale!

Prima imagine este un Mesaj al zilei din ultimul an de grădiniţă a lui Luca. Mi-a plăcut grozav şi cred că se potriveşte oricând.

Drept pentru care, vă doresc o zi cu zâmbete şi flori!

 

Lasă un răspuns

%d