machetedidactice.com

Machete didactice – Primeniri de primăvară * varianta 2

Imagine

Continui astăzi să vă arăt „hăinuţele cele noi” ale unei grupe de Steluţe.
Pentru această grupă am confecţionat mai multe machete, iar cu ajutorul lor am completat mai multe domenii.
Unul dintre ele a fost cel al responsabilităţilor. Aici am ales să reprezint centrele în felul următor:

Artă

Imagine

Joc de rol

Imagine

Ştiinţă

Imagine

Construcţii

Imagine

Bibliotecă

Imagine

Toate aceste cinci centre, le-am aranjat în jurul unei fetiţe, pentru a sugera implicarea copiilor în lucrul desfăşurat cu ajutorul acestor domenii. O să-mi spuneţi că sunt 6 (şase) centre. Ştiu! însă doamnele de acolo nu au dorit să apară şi cel destinat Nisipului şi apei. Nu mă întrebaţi, de ce!

Imagine

Dimensiunea fetiţei ce are în braţe un iepuras, este de 80 de centimetri iar imaginile pentru centre, au în jur de 35- 40 centimetri.

Tot în această grupă, am confecţionat şi un colţ al sărbătoritului. Dacă data trecută am optat pentru a reprezenta acest loc prin prezenţa unei fetiţe, de această dată am ales un băieţel. Acesta duce mai multe cadouri în braţe, iar la picioarele lui se mai află două.

Imagine

Imagine

Imagine

Pentru că această grupă poartă denumirea de Grupa Steluţelor, s-a cerut confecţionată şi o machetă în care să regăsim planetele din sistemul nostru Solar. Şi aşa a apărut Soarele în compania celor nouă planete. Între timp s-au descoperit nenumărate planete, însă atât în  grădiniţe dar şi în ciclul primar, doar la acestea se face referire.

Imagine  Imagine

Imagine

Dimensiunea acestei machete este de 1,50 metri lungime şi 50 centimetri lăţime.

Aşa a căpătat această grupă o hăinuţă nouă, pentru primăvara ce a venit. Machetele respective nu sunt de sezon, ele putând fi folosite pe toată perioada anului, pentru că nu sunt personalizate pe anotimpuri.

Grupei Steluţelor dar şi tuturor celorlalte grupe din creşe şi grădiniţe, le urez o primăvară plină de frumos şi armonie!

Imagine

Lasă un răspuns

%d