machetedidactice.com

Machete didactice – Calendarul naturii. Despre el vorbim nu numai când sunt copii prin preajmă

Imagine

După ce anotimpul iarna a fost în acest an mai atipic, şi spun asta deoarece zăpada s-a lăsat tare mult aşteptată iar cei mici nu au putut avea decorul potrivit pentru a-l aştepta pe Moş Crăciun, dar mai ales pentru a practica sporturile de iarnă, iată că, după trei săptămâni de zăpadă, toată lumea aşteaptă… primăvara.
Că aşa e lumea! Nu are răbdare cu ce are, ci doreşte ca ceea ce trebuie să vină, să se întâmple mai curând.
Schimbarea anotimpurilor este prilej de primenire a caselor şi a grădiniţelor în special.
Mărţişorul aduce un aer primăvăratec în care copăceii înfloresc în mijlocul copiilor, îşi fac apariţia păsărele, fluturii şi tot soiul de insecte, ce mai, toată natura se trezeşte la viaţă!
Am tot afirmat de nici nu mai ştiu de câte ori, că nu-s prietenă cu iarna din pricina frigului, însă trebuie să recunosc că măiastră mai mare la confecţionarea broderiilor, practic nu există.
Însă primăvara îmi place, şi-mi place mult! Mirosul de crud este cel mai intens miros ce se poate simţi, iar senzaţia trăită este practic, indescriptibilă.
De-a lungul vieţii mele am avut ocazia să pot zăbovi într-o pădure atunci când se sparg mugurii. Credeţi-mă, zgomotul produs de aceştia este copleşitor! Cât despre arome… . Dacă aveţi ocazia să experimentaţi aşa ceva, nu pierdeţi momentul. Pe urmă povestim, dacă doriţi.
Revenind la Calendarul naturii, acesta poate fi realizat în mii de feluri, în funcţie de persoana, locul, şi alte date ce trebuiesc respectate. Am realizat machete pentru spaţii înguste şi le puteţi vedea aici.

Am confecţionat machete pentru un Calendar al naturii personalizat anotimpului toamna, pe care îl puteţi studia aici.

Au fost situaţii când s-a cerut ca acest Calendar al naturii să fie grupat cu Responsabilităţile din grădiniţă, iar ceea ce a rezultat se poate vedea aici.
Unei grupe de Pitici dintr-o grădiniţa bucovineană i-am confecţionat pentru acest colţ, un pitic pe post de îndrumător pe care îl puteţi vedea aici.

De această dată am optat pentru un Calendar al naturii care să nu fie personalizat şi să poată fi utilizat indiferent de cum se numeşte grupa, de cum se numeste grădiniţa sau de anotimpul în care ne aflăm. Aşa a ieşit o machetă ce are doar elemente din natură, adica un soare, nori, nori de ploaie, fulgi de zăpadă, un curcubeu dar şi o lună şi-o stea.

Imagine  Imagine

Imagine

E simplu şi la obiect. Nici dimensiunea nu este una foarte mare, are 1 metru pe 50 centimetri. La nevoie se poate confecţiona şi pe verticală, dacă spaţiul cere aşa ceva.
Ce credeţi ? E util?
.

Lasă un răspuns

%d