machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Cum a reuşit Elefantul să ne înveţe ce este şi generozitatea

Image

Nu întâmplător am adus în atenţia voastră zilele trecute, activitatea pe care am făcut-o cu Luca în primăvară. Am dorit ca să existe o continuare firească a temelor pe care le abordăm, să vă arătăm că nu sunt abordări one shot, şi că se pot trata diferite subiecte care să aibă ca personaj principal un animal. Cu atât mai mult cu cât există atâtea cărţi care vin în întâmpinarea dorinţelor copiilor, dar mai ales a mămicilor. Avalanşa această de cărţi este foarte greu de gestionat pentru că subiectele lor vin în întâmpinarea oricăror gusturi, situate pe orice tronson de vârstă.
Şi unde mai pui atâtea reduceri la tipărituri care vin să contribuie şi mai tare la stimularea acestor activităţi.

Am fost cumpărători de carte constanţi, ca să nu mai pomenesc de abonamentele făcute, şi sunt momente în care privesc cu oarecare regret, cărţi pe care eu le-am achiziţionat odinioară cu sume mult mai mari. Dar mă bucur că acum poţi avea acces mai uşor la carte, aşa putând beneficia mai multă lume de acest răsfăţ.
Nu cred că există vreun subiect pe care să nu-l poţi lipi de o poveste. Trebuie doar să te hotărăşti şi să faci alegerea cea mai inspirată la care puiul tău să vibreze cel mai tare.
Şi uite aşa, cu nebunia asta de oferte la carte, am achizitionat în ultima vreme o cantitate considerabil mai mare decât de obicei, ceea ce a provocat o oarecare „hârâială” între noi, adulţii casei, şi chiar dacă ştiu că Bogdan, partenerul meu la bune şi la rele are dreptate, eu tot mai găsesc de cuviinţă să comentez (chiar dacă ştiu că are dreptate).
Doresc să-i mulţumesc pentru înţelegere şi pentru suport, care nu-i de neglijat!
Dar să revin la subiect. Am intrat în posesia celor 3 (nu patru, deocamdată) cărţi din seria Valorile mele, doar tigrul neajungând încă la noi.

Au fost citite repede şi cu voie bună, la diferite ore din zi şi lecturarea lor a adus, ca de obicei multe nelămuriri ce trebuiau rezolvate de urgenţă.

Image Image

Pentru întâlnirea de astăzi am adus şi cealaltă Carte despre elefanţi de Steve Boom şi aşa am reuşit să împletim informaţiile. Ce a ieşit a fost foarte frumos, dar mai ales de folos. Pentru Luca dar şi pentru mine.

După ce a citit cartea cu Zambai, Luca a completat câteva fişe, pentru că acest lucru îl urmăresc cu perseverenţă. Completarea lor consolidează anumite probleme legate de limba română. Ori acest lucru este posibil doar prin exerciţiu.

Image  Image

Image   Image

Luca a completat trei fişe. Prima dintre ele a arătat care au fost „meseriile” pe care le-a avut Zambai. Pentru a fi mai tentant şi mai ochios, am ales ca suport pentru scris două imagini, una cu elefantul african şi alta cu elefantul asiatic. Pe cea de-a doua fişă Luca a rezolvat câteva cerinţe legate de textul citit.

Image  Image  Image

A treia fişă a fost una în care am abordat adjectivul, pentru prima dată specificând ce este. A trebuit să scrie şaşe adjective legate de elefant, pentru ca mai apoi să facă propoziții cu fiecare dinte ele.

Am să ataşez şi fişa în alb, poate este de trebuinţă cuiva.

Image  Image

Finalul a fost rezervat unei activităţi recreative şi anume o mandala. Am găsit pe internet mai multe variante, însă Luca a optat pentru cea de mai jos.

Image  Image  Image  Image

Image  Image

Aceasta a fost incursiune noastră în savană. S-a desfăşurat în deplină siguranță și mai mult ca sigur, o vom repeta. În savană elefantul are mulţi vecini ce abia aşteaptă să fie descoperiţi.

Image  Image

Image

Image

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – Cum a reuşit Elefantul să ne înveţe ce este şi generozitatea”

%d