machetedidactice.com

Machete didactice – Oare ce te faci când socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg?

Imagine

La o recapitulare, cred că au fost multe situaţiile în care socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Iar motivele au fost variate.

Fiecare dintre noi ne facem o sumedenie de planuri, mai mult sau mai puţin amănunţite despre desfăşurarea activităţilor zilnice şi nu numai. În tinereţe planurile se faceau pe termen nelimitat însă la un moment dat, s-a petrecut o schimbare. Odată cu trecerea anilor, am început să nu-mi mai fac aceste planuri pentru un termen lung şi aş explica de ce , însă vorbele nu doresc să se lase scrise. Mă rog ca aceste vise ale mele să fie realizabile în viitorul imediat apropiat şi imi canalizez mult energia în acest sens. A nu se înţelege că sunt o pesimistă, din contră, optimismul este parte determinantă a făpturii mele iar această stare doresc a o transmite şi celor doi băieţi ai mei. Eu am avut o copilărie foarte frumoasă, o copilărie de care mi-e dor! Regret extrem de mult că nu au prins şi copiii mei acest tip de copilărie, pentru că dacă-i întrebi pe ei, îţi spun că au trăit aceleaşi sentimente. Copilăria mea a fost una petrecută în natură, lipsită de orice grijă, de pericole majore şi de lucruri şi fapte trăite prea devreme. Poate acestea sunt componentele de care mi-e dor iar încercarea mea de-a reînvia jocurile practicate de mine, au stârnit vorbe şi gesturi deranjante.
Spuneam la început că nu puţine sunt situaţii când, pregătit fiind să înfrunţi o situaţie, constaţi la faţa locului, că nu este aşa!
Şi ce te faci? Cum procedezi? Ai în tolbă o variantă de avarie?
Gândurile dar şi ideile  legate despre situaţii neprevăzute le-am avut atunci când am confecţionat aceste machete didactice.

Panoramix este un druid din benzile desenate Asterix şi Obelix, dar nu orice fel de druid ci unul cu calităţi speciale. El poate produce poţiuni magice iar aceste poţiuni îţi dau puteri nebănuite, pentru o perioadă de timp.

Imagine

Cine nu ar dori, măcar şi pentru un timp extrem de scurt, să aibă puteri care să te ajute să-ţi rezolvi cele mai de nerezolvat probleme? Acest druid are o vârstă venerabilă şi o barbă, care-i tot creşte de la episod la episod.

Dacă Asterix are dreptul să bea această poţiune fabricată de priceputul vraci, Obelix nu o poate gusta, deoarece efectul asupra lui nu este temporar, ci permanent, datorită unei întâmplări petrecute în copilărie.

Panoramix este atât de priceput, încât este consultat înainte de orice aventură.
Dar revenind cu picioarele pe pământ, am ajuns să-l confecţionez pe Panoramix, la dorinta Alexandrei Costea, iar motivul îl va spune ea, dacă va dori. Îmi plac enorm aceste provocări de a confecţiona machete noi, pe care dealtfel n-aş avea motive să le fac.
Iar de fiecare dată, intru în poveste şi credeţi-mă că este o senzaţie unică. În fiecare personaj cu care m-am întâlnit am găsit câte ceva bun (chiar negativ fiind) şi de la fiecare am am învăţat.
Nu doresc a încheia aceste rânduri prin a-i omite pe cei care trec prin aceste minunate aventuri.

Asterix şi Obelix personaje de benzi desenate, a căror acțiune se desfășoară în antichitate, în timpul cucerii Galiei de către Imperiul Roman, sunt printre cele mai reușite seriale comice franceze. El cuprinde istorii aventuroase scurte comice, satirice, fiind destinat publicului de orice vârstă. Numele lui Asterix, ca și cel al lui Obelix, este o invenție asociată termenilor comuni „asterisc” (< fr. astérisque, lat. asteriscus) și „obelisc” (< fr. obélisque), dar trimițînd ironic la sufixul -ix, specific onomasticii Galilor, precum Vercingetorix (căpetenie a Galilor, menționată în repetate rînduri de Caesar.
Succesul albumelor de benzi desenate a făcut ca unele dintre aceste aventuri să fie transpuse într-o serie de desene animate și în patru filme.

Imagine  Imagine

Imagine

Tot ceea ce vă doresc este să reuşiţi să ieşiţi cu bine din cele mai neprevăzute situaţii! Şi nu oricum, ci învingători.
Iar dacă v-a plăcut, daţi de ştire şi altora, poate au şi ei nevoie de un ajutor. Mulţumesc.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Oare ce te faci când socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg?”

%d