machetedidactice.com

Machete didactice – Felicitări sau invitaţii originale pentru ocazii deosebite

Image

De ceva vreme sunt în căutare de idei care să mă ajute să organizez cât mai frumos dar și interesant, aniversarea lui Luca.
Dacă anul trecut, după lungi insistențe, Luca a chemat doar 5 colegi de-ai lui, iar dintre ei, cu jumătate a fost coleg și în grădiniță, de această dată lucrurile sau schimbat.
Mă bucur că vrea să socializeze mai mult și că se apropie de oameni cu o mai mare deschidere, asta doar dacă există și din partea lor o dorință.
Petrecerea de anul trecut a fost foarte frumoasa, iar Luca și invitații lui s-au simțit excelent. Am avut pregătite mai multe activități la care copiii au răspuns foarte bine. Așa că și în acest an doresc să fie totul ok și copiilor invitați să nu le pară rău că au venit.
Este destul de greu să organizezi acasă o petrecere dar și mai greu este să găsești formula ideala ca ea să decurgă frumos, constructiv, relaxant și… antrenant! Poate vor fi unii dintre voi care vor considera demersul meu cam deplasat, însă la această vârstă copiilor le trebuie un coordonator iar dacă acesta nu există, desfășurarea evenimentelor poate lua o întorsătură nedorită.
Lui Răzvan, în clasele primare îi organizam petrecerea cu colegii la Mc și nu regret (foarte tare!) însă, pe măsură ce anii au trecut, concepțiile mele au suferit niște modificări.
Parcă tot mai frumoase sunt aniversările făcute așa, ca pe vremuri!
Revenind la ideea de la care am plecat, am găsit într-o revistă Click! pentru femei, o modalitate de-a face niște felicitări sau invitații ori un suport pe care poate fi transmis un mesaj care mi-a plăcut și pe care am pus-o în aplicație. Pentru ce, veți vedea la momentul oportun.

Am avut nevoie de următoarele materiale:

foi cartonate de diferite culori
folie alimentara
foi albe
șervețele cu diferite modele
foarfecă
fier și masă de călcat

Image  Image

Image

Am pus peste coala de carton ce a fost așezată pe masa de călcat, folia alimentară iar peste ea am așezat șervețelul (care în prealabil a fost desfăcut, pentru că știți, exista șervețele care au trei straturi, iar ele nu se prind corect, deci trebuie lăsat doar primul strat).

Image  Image

Șervețelul îl decupați și lăsați doar imaginea dorită. Eu am folosit jumătate de șervețel având în vedere că-mi trebuia o suprafață mai mare de expunere. Practic am lipit șervețelul pe partea exterioara, față- spate, a întregii invitații.
Am întins cu grijă și am călcat. Trebuie să fiți atente pentru ca folia de plastic se poate lipi atât de fier cât și de suprafața pe care este așezată, dacă este în exces, însă se dezlipește ușor.

Image Image

Eu am încercat inițial cu hârtie de copt pe care am pus-o deasupra, însă am observat că este mai comod să folosești hârtie albă, ea fiind mai groasă.
Temperatura fierului trebuie să fie la maximum și fierul să se preseze ușor peste șervețel timp de 15- 20 secunde. În acest timp, folia alimentară se topește iar șervețelul se lipește de cartonul colorat.
Se îndepartează coala albă și se decupează. Fiecare poate face ce model dorește așa cum fiecare poate decupa și orna după inspirația proprie.
La prima vedere pare foarte simplu, însă trebuie răbdare multa și…. creativitate.
Iată cum au ieșit invitațiile făcute de mine.

Image Image

Image

Image Image

Image

Image  Image

Image  Image

Image

M-am gândit la câteva activități în care le-as putea folosi cu succes, însă nu m-am hotărât încă pentru care voi opta. Dar mai am nițel răgaz pentru acest lucru. Sper să aleg varianta cea mai bună.
Voi cum organizați aniversările puilor voștri?

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Machete didactice – Felicitări sau invitaţii originale pentru ocazii deosebite”

%d