machetedidactice.com

Activități educative copii – Cum poate o serbare să fie cea mai de succes activitate

Image

Am mai bifat o serbare.
A fost frumos pentru că Luca s-a simțit bine și pentru că atmosfera a fost de sărbătoare.
După câteva luni de școala extrem de solicitante și după multe concursuri la care nu doar s-a participat ci s-au obținut și rezultate foarte bune, a sosit finalul de an (că de semestru încă nu), atât de așteptatul final.
S-a acumulat multă oboseala atât emoțională cât și fizică, iar vacanța ce stă să înceapă va fi ca un acumulator pentru toți.
Revenind la serbarea de ieri, acest gen de manifestări reușește să ne aducă laolaltă pe toți membrii familiei. Lăsăm totul baltă și mergem să vibram la unison cu cel mai mic reprezentant al ei. Nerăbdarea și emoțiile pe care el le încearcă sunt atât de mari încât, fără excepție, ne molipsim cu toții.

Image

În primul rând a venit Moșul, un „Moș fals și cam… impostor” după spusele lui Luca, la vederea lui. Însă în fața primăriei din oraș există un Moș adevărat!

Image

S-au cântat colinde, s-a urat și sorcovit dar s-au și dansat dansuri populare din zona noastră. Au fost câteva zeci de minute foarte frumoase, irepetabile!

Image  Image

Image

Image

20131219_185844

Chiar dacă sala în care s-a ținut, adică sala de clasa nu a fost prea încăpătoare, chiar dacă cohorta de părinți și bunici făcea atmosfera extrem de încărcată, chiar dacă nu totul a mers strună, la final, după ce totul s-a contabilizat, rezultatul a fost excelent.
Acestea sunt niște clipe unice, pe care fiecare le-a trăit în felul său și pe care fiecare le va povesti, tot în felul său!
Ce activitate poate avea mai mare succes decât cele de acest tip?
Poate școala, printre multele neajunsuri pe care le are, reușește să găsească și unele atuuri: acelea de a reuși în anumite momente, de a mobiliza mase mai mari de oameni de diferite vârste care să vibreze pozitiv, la unison.

Ori ăsta, nu-i puțin lucru!

Vă doresc un final de an cu serbări cu rol terapeutic de ambele părți și cu gânduri frumoase, irepetabile, numai bune de păstrat ca amintiri.

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activități educative copii – Cum poate o serbare să fie cea mai de succes activitate”

%d