machetedidactice.com

Machete didactice – Kalokagathia sau despre un program naţional în rândul preşcolarilor

Image

Kalokagathia este un program național ce se adresează preșcolarilor și în care se fac diferite activități care presupun mișcare.

Conform dex-ului: kalokagathia- Idealul educativ, de om dezvoltat armonios. ♦ Armonizare a frumosului și binelui în idealul perfecţiunii. 2. Teorie estetică potrivit căreia toate valorile superioare ale spiritului, inclusiv cele morale şi ale cunoaşterii, pot avea şi valoare estetică. (din gr. kalokagathia).

dsc_2609

Definiția este mai mult decât edificatoare iar implementarea acestui program în grădinițe este mai mult decât benefic. Până la urmă, acest demers vine în întâmpinarea combaterii inactivității copiilor, cu toate că nu despre acest lucru este vorba. Copiii au atâta energie, dar ea nu este canalizată în scopuri benefice sănătății lor. Avalanșa de tehnologie și preocuparea părinților îndreptată în alte sensuri decât înspre copii, a dus la creșterea alarmantă a obezității. Poate cei care au propus acest proiect, la acest lucru s-au gândit.

Image

Image

Cât timp a fost Luca în grădiniță s-au organizat acțiuni foarte frumoase, în aer liber, acțiuni la care au participat copiii de la toate grupele.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

La toate aceste acțiuni trebuie menționați cei care au avut grija ca ele să se desfășoare și anume: Prof. Irina Sandu, prof. Doina Vasiliu iar organizatorul principal a fost prof. Cătălin Coman.

Ei bine, și după toate acestea nu trebuia un loc în care să se poată afișa aceste minunății de acțiuni? Ba da, și așa au apărut aceste machete didactice cu tema Kalokagathia.

img872img873

 

Însă am fost solicitată și de altă grădiniță, pentru a personaliza un colțișor în acest sens iar acolo am pus patinatoarea și patinatorul, gimnastul la inele, majoreta și gimnasta cu drapelul.

Image

Image

Image

Image

Image

Trebuie încurajate manifestările de acest gen și făcute cu o ritmicitate mai susținută. Așa vom fi cu toții în avantaj!

Lasă un răspuns

%d