machetedidactice.com

Activități educative copii – Confecționăm ornamente de Crăciun

Image

Acum, în această lună atât de sărbătorită când toată lumea își împodobește casele, ne-am gândit să facem câteva ornamente care, pe lângă machetele confecționate, să întregească tabloul de iarnă.

Zilele trecute v-am arătat machetele destinate acestui sezon, iar ele au avut forme diferite. De la Moș Nicolae (primul făcut în acest gen în viața mea!) la oameni de zăpadă, sau de la Zâne de Iarnă la copii ce se hârjonesc în omăt, toate acestea au fost confecționate pentru a înfrumuseța spațiul în care micii elevi își desfășoară activitatea.

Image

Image  Image  Image

Semnalele pe care le-am primit de la copii au fost unele care m-au încântat și care m-au făcut să conștientizez de câtă nevoie este în aceste spații, de culoare, dar și de forme.

La unele proiecte au dorit să participe și băieții mei. Răzvan a vrut să mă ajute la cele mai mari (care i-au căzut lui cu tronc) iar Luca la cele mai mici, tot după preferințe.

Image

Image

De această dată, doar Luca a vibrat alături de mine și a dorit să facă și el câteva ornamente pentru cei mici. Acestea vor împodobi sălile de grupă dar vor putea fi folosite și în alte activități.

Image  Image Image

Image  Image  ImageImage  Image

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Numărul modelelor ce se pot confecționa este practic, infinit. Depinde de starea și de creativitatea fiecăruia, dar și de inspirația de moment. În definitiv, fiecare avem forme pe care le îndrăgim mai mult în detrimentul altora!

Înafara de globuri, am mai confecționat  fulgi de zăpadă și steluțe. Ați văzut ce frumos se vede coada de stele lăsată de brăduțul cărat de băiețel!

Image  Image

Image

Image  Image

Acestea sunt o parte din ornamentele confecționate de noi. Dacă vreunul dintre ele vi s-a lipit de suflet, dați-ne de știre, îl confecționam și îl trimitem.

Cu mare, mare drag!

Lasă un răspuns

5 gânduri despre “Activități educative copii – Confecționăm ornamente de Crăciun”

%d