machetedidactice.com

Activități educative copii – Alunecăm pe sticlă cu… pensula

Image

O activitate dragă nouă, pictatul pe sticlă, am reușit să o mai facem încă o dată. Este drept că la început preferința a fost într-un procent mai mare de partea mea dar cu timpul a devenit  o plăcere și pentru copil.

În vederea efectuării acestui proiect, am făcut un desen pe sticlă după un șablon. A trebuit să mai pregătim doar acuarelele, dar noi nu am optat pentru așa ceva ci am folosit vopsea. Nu am dorit a dilua în nici un fel culoarea, așa ea făcând priză mai mare pe suprafața sticlei.

Image

Este o îndeletnicire ce necesita multă atenție, pentru a nu depăși conturul trasat cu markerul. Vă spunem  o chichiță demnă de luat în seamă pentru ca pictura să se vadă bine pe fața tabloului: markerul trebuie să fie „încălecat” de culoare.

Luca a pictat mai întai porțiunile mai scurte ca întindere, iar albul l-a lăsat pentru final.

ImageImageImageImage

ImageImage

Partea cea mai plăcută o reprezintă privitul pe partea din față a sticlei! Așa îți poți da seama ce anume ai greșit sau ce parte din desen nu este acoperită cu vopsea.

ImageImageImage

Dupa ce termina fiecare culoare, Luca întorcea sticla cu atâta nerăbdare ca și când pe cealaltă parte îl aștepta o mare surpriza! Dar fața lui spune tot. La final am adăugat pe fața tabloului și câteva paiete sub formă de fulgi de zăpadă.

Image

Rezultatul acestei activități poate constitui un frumos cadou pe care să-l oferi unei persoane dragi.

Spor. 🙂

Lasă un răspuns

%d