machetedidactice.com

Pendulăm între poli

 Image

Image

Am reuşit să mai bifăm câteva clipe de jucat – învăţat mai altfel decât trebuie făcut pentru şcoală. Materia se înmulţeşte iar timpul pe care putem să-l alocăm acestor genuri de activităţi începe să scadă, uşor, uşor! Mă tot gândesc la o modalitate în care să le pot îmbina şi-mi doresc ca această alegere să fie cât mai bună şi mai profitabilă.
Trebuie să recunosc că îmi face o deosebită plăcere pregătirea acestor întâlniri încât pot să afirm că-mi fac şi mie foarte bine!
Pentru că suntem în anotimpul rece, am continuat să vorbim despre lucruri legate de acest fapt. În calendarul nostru era specificata o ,,vorbire  despre eschimoși”, așa că asta am făcut.
Nu pot să nu mărturisesc că nu reușim să respectam datele din calendar ad literam, însă încercăm să facem faţă provocării pe care noi înşine ne-am făcut-o!
Pentru întâlnirea de astăzi am confecţionat un iglou misterios, iglou ce a constituit coloana vertebrala a activităţilor noastre.

Image

Interiorul acestui iglou este format din „blocuri de gheaţă” surpriză, pentru că sub ele se ascund mai multe cerinţe ce trebuie rezolvate.

Image  Image  Image

Problemele de matematica dar si întrebările la română au fost luate din cartea cu Teste de 10 minute, cele legate de animale s-au regăsit în „Cartea cu autocolante – Recordurile animalelor”.

Image

Image

Image

Pentru noţiunile de bază s-a apelat la Atlasul geografic al lumii de unde Luca a  aflat de Antarctica si Arctica. Tot în acest atlas am găsit multe informaţii de „Ştiaţi că…?
Igloul nostru misterios avea câteva blocuri sub care copilul a găsit cerinţe mai altfel şi aici mă refer la găsirea de sinonime pentru cuvintele „nea” şi ,„leneş” , dar şi cerinţe precum ,„citeşte o poezie”, „fă o rimă”, „desenează un peşte” sau „citeşte omonimele cuvântului pol”. Pentru omonime am apelat la un dicţionar foarte bun şi pe care vi-l recomand. El se numeşte Dicţionar de omonime şi de familii de cuvinte , este scris de Tudor George şi este scos la Editura Ion Creangă.
Am uitat să specific faptul că, odată terminată cerinţa, dacă era rezolvată corect, era ştampilată!

Image

Image

Dar elementul de surpriză maximă a fost acela de găsire a unor blocuri sub care era scris „pauză 5 minute” sau „pune-mi o întrebare” , sau ”ai o surpriză dulce” !
Ei aşa mai vii de-acasă!

Mai jos am ataşat câteva imagini din timpul lecţiei noastre de unde se poate observa ce și cum a fost.

Image  Image  Image  Image

Image  Image  Image  Image

Image  Image

Chiar dacă s-a vorbit mult despre frig, în casa noastră era cald şi bine, aşa că nu a trebuit decât să ne imaginăm cum te poţi descurca în asemenea condiţii.
Merită să abordaţi acest subiect pentru că el deschide uşa multor întrebări. Trebuie doar sa alocati timpul necesar. Spor!

Lasă un răspuns

%d