machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Îl căutăm pe Moş Crăciun

Image

Printre multe teme dar şi mai multe participări la concursuri, încercăm să mai ieşim din decor şi să facem activităţile de care le-am propus şi pentru care „furăm”  câteva minute, în limita posibilităţilor.

Fiindcă tot suntem în acest anotimp alb, care la noi numai alb nu este pentru ca nu a căzut nici un fulg, am pornit în căutarea Moşului.Şi unde altundeva mai bine îl puteam căuta decât în țările nordice?

Acestea fiind hotărâte, am luat macheta Europei din dotare şi-am continuat procesul de cunoaştere al bătrânului continent.

,,Împreună cu Danemarca, Norvegia şi Suedia, Finlanda face parte din Scandinavia  aşa a sunt o parte din textul lecturat de Luca din cartea ,,Pământul, oraşe, ţări , mări.

Dar pe lângă această cărţulie, pentru a aduna informaţiile necesare am mai apelat la cateva.

Image  Image

Image  Image  Image

Cum spuneam, am folosit macheta cu harta continentului Europa pe lângă care am mai pregătit nişte cartoline şi drapele pe care Luca să le pună la locul potrivit.

S-au recapitulat ţarile pe care deja le-am vizitat si s-a completat macheta cu cele noi. Am vorbit despre fiorduri, despre animalele ce se gasesc în aceste zone, despre fenomenul deosebit, cunoscut sub denumirea de ,,soarele de la miezul nopţii . Am identificat pe glob unde se află aceste ţări despre care vorbim, dar şi ce anume ne-ar plăcea să vizitam.

ImageImageImageImageImageImageImageImage

ImageImageImageImage

Etapa de scriere a fost mai palpitantă ca de obicei şi asta datorită faptului că am confecţionat trei fişe în care Luca a trebuit să scrie căte o propoziţie cu ortogramele date, dar totodată să ţină cont şi de steagul care se afla pe fişa respectivă. Adică, trebuia să folosească în propoziţie cuvinte care să aibă legatură cu drapelul de pe faţa fişei.

A fost palpitant iar Luca a gustat din plin acest exerciţiu, aşa ieşind enunţuri cât mai nostime şi mai ghiduşe. Este o perioadă în care încerc să îmbin elementele noi cu o consolidare a celor deja învăţate, pentru a evita problemele gramaticale de mai târziu. Este un proces care necesită multă răbdare şi perseverenţă.

ImageImageImageImageImage

ImageImageDSC_3224

Şi uite-aşa am călătorit astăzi pe tărâmuri civilizate. Nu ştiu dacă aş putea locui permanent în vreuna din aceste ţări şi spun asta gândindu-mă la frig, dar poate că acest disconfort ar fi eliminat de gradul inalt pe care-l are educaţia si nivelul de trai al acestor minunate popoare.

Lasă un răspuns

%d