machetedidactice.com

Activitati educative copii – Croația, o destinatie ce nu trebuie ocolită!

Croația este o destinație de vis! Am avut prilejul să o vizităm și am rămas plăcut impresionați de ceea ce am văzut. Îndemnul nostru de început este, dacă aveți posibilitatea, să nu ocoliți această minunată țară.

Călătoria noastră pe continentul European a cuprins și această destinație, asta datorită faptului că am fost acolo în realitate. Acum, am corelat imaginile cu activități pe care atunci nu le puteam face din cauza vârstei mici pe care o avea Luca.

Informații mai detaliate despre Croația nu prea găsești în enciclopediile pentru copii, drept pentru care am făcut o fișă cu câteva note despre subiectul abordat. Din lecția noastră nu putea lipsi macheta Europei pe care s-a localizat Croația cu ajutorul stegulețului.

Luca a citit fișa pe care am făcut-o pentru el, după care a completat o fișă cu câteva noțiuni aflate astăzi.

img533

img532

Am confecționat stema Croatiei și datorită faptului că are acele pătrățele roșii, m-am gândit la o activitate matematică. Acest lucru i-a provocat lui Luca o reacție neașteptată: a fost super, dar super încântat! A început să completeze stema, calculând și rezolvând problemele surpriză. Abia aștepta să vadă ce se ascunde sub fiecare pătrățel. A lucrat cu mare, dar mare drag, spre încântarea mea.

Ultima etapă a activității noastre a fost realizarea unui craft, care să aibă rol de souvenir legat de această țară. De obicei, Luca nu prea îndrăgește aceste îndeletniciri însă acum a dorit și a avut chef de lucru. Poate că i s-a părut interesant că pictează pe o farfurie de carton! Acest tip de craft poate fi adaptat pentru orice țară și așa se pot realiza lucrușoare foarte interesante, personalizate, ce pot constitui ulterior o carte de vizită a țărilor vizitate. Noi am mai făcut așa craft și la Olanda, iar dacă doriți să-l vedeți nu trebuie decât să mergeți la postarea cu pricina.

 

 

 

Așa a fost excursia noastră pe tărâmuri minunate! Aș repeta oricând această experiență și mi-aș petrece o vacanță alături de familia mea și de prieteni pe țărmurile Mării Adriatice!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activitati educative copii – Croația, o destinatie ce nu trebuie ocolită!”

%d