Activitati educative copii – Croatia, o destinatie ce nu trebuieste ocolita!

Croatia este o destinatie de vis! Am avut prilejul sa o vizitam si am ramas placut impresionati de ceea ce am vazut. Indemnul nostru de inceput este, daca aveti posibilitatea, sa nu ocoliti aceasta minunata tara.

Calatoria noastra pe continentul European a cuprins si aceasta destinatie, asta si datorita faptului ca am fost acolo in realitate. Insa acum, am corelat imaginile cu activitati pe care atunci nu le puteam face din cauza varstei mici pe care o avea Luca.

Informatii mai detaliate despre Croatia nu prea gasesti in enciclopediile pentru copii, drept pentru care am facut o fisa cu cateva note despre subiectul abordat. Din lectia noastra nu putea lipsi macheta Europei pe care s-a localizat Croatia cu ajutorul steguletului.

Luca a citit fisa pe care am facut-o pentru el, dupa care a completat o fisa cu cateva notiuni aflate astazi.

img533img532

Am confectionat stema Croatiei si datorita faptului ca are acele patratele rosii, m-am gandit la o activitate matematica. Acest lucru i-a provocat lui Luca o reactie neasteptata:a fost super, dar super incantat! A inceput sa completeze stema, calculand si rezolvand problemele surpriza. Abia astepta sa vada ce se ascunde sub fiecare patratel. A lucrat cu mare, dar mare drag, spre incantarea mea.

 

Ultima etapa a activitatii noastre a fost realizarea unui craft, care sa aiba rol de souvenir legat de aceasta tara. De obicei Luca nu prea indrageste aceste indeletniciri insa acum a dorit si a avut chef de lucru. Poate ca i s-a parut interesant ca picteaza pe o farfurie de carton! Acest tip de craft poate fi adaptat pentru orice tara si asa se pot realiza lucrusoare foarte interesante, personalizate, ce pot constitui ulterior o carte de vizita a tarilor vizitate. Noi am mai facut un asa craft si la Olanda, iar daca doriti sa-l vedeti nu trebuie decat sa mergeti la postarea cu pricina.

Asa a fost excursia noastra pe taramuri minunate! As repeta oricand aceasta experienta si mi-as petrece o vacanta alaturi de familia mea si de prieteni pe tarmurile Marii Adriatice!

0 gânduri despre „Activitati educative copii – Croatia, o destinatie ce nu trebuieste ocolita!

 1. Adela Răspunde

  Ce frumos ati lucrat!!! Se vede ca Luca a fost incantat!
  Tare mi-ar fi placut sa amerg si eu in Croatia! Cu ce ati calatorit?

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Multumesc mult, Adela. In Croatia am fost cu masina. Am facut o oprire la Budapesta dupa care am plecat la Zagreb. De acolo, am vizitat mai multe tari si a fost minunat pentru ca masina te lasa sa zabovesti cat doresti intr-un loc. Insa mi-am dorit sa fim toti si asa am calatorit in patru, a fost si Razvan cu noi. La un final de saptamana am iesit de pe continent si ne-am dus in insule. Am fost la Krk, la Silo,la Pula (sa nu ti se pare ciudat dar exista o destinatie de vacanta si chiar merita de vazut!) si am facut plaja pe malul Adriaticii. As repeta oricand aceasta experienta pentru ca a fost foarte frumos chiar daca, foarte obositor.

   • Adela Răspunde

    Cu autocarul nu m-am indurat sa merg si ai mei nu se dadeau porniti cu masina. Cand mai merg in Romannia ii voi rezerva cateva zile si pentru Croatia. In Budapesta am dat peste o tanara din Croatia si ne-a recomandat si ea plaja Croatiei. Speram sa ajungem candva!
    Cu cazarea cum v-ati descurcat?

 2. machetedidactice Autor articolRăspunde

  Vreau sa-ti spun ca daca iesi de pe continent, cazarea este buna. Noi am gasit in Krk cazare la o casa cu toate utilitatile, cu 25 euro pe noapte. Asta se intampla la sfarsitul verii. Cu masa a trebuit sa ne descurcam, insa avea o bucatarie foarte bine utilata si nu a fost o problema. La Budapesta am stat la hotel.

Lasă un răspuns