machetedidactice.com

O lume disparută și totuși, mai actuală ca niciodata. Mai ales în rândul celor mici.

Luca nu este un pasionat într-ale dinozaurilor. Nu îi iubește atât de mult încât să meargă cu vreunul seara la culcare. Însa a avut un bun prieten care îi îndrăgea nespus.
De fapt, de la ce a pornit totul: în ultimul an de grădiniță s-a introdus în programa lor acest subiect și am spus că nu ar fi rău să ne jucam și noi puțin cu ei, cu dinozauri.
Unde mai pui că am achiziționat o strașnica poveste, de care Luca s-a îndrăgostit și pe care a citit-o singur. Având toate aceste date,tot ce a urmat a fost să le punem cap la cap.
Am dorit să vedeți aceste imagini, pentru ca cele ce vor continua să aiba o logică.
Totul s-a petrecut într-o dimineață de primăvară când Luca fiind bolnav, a stat acasă. Aici a început periplul nostru in Jurasic. Ne-am hotărât să facem un ou de dinozaur. În ultima fotografie sunt materialele necesare acestei activități. Ideea este din revista franceza „Petites mains”.

Dar cu o zi înainte am pregătit balonul ce avea să se transforme în ou. Iar pentru a putea fi pictat, a trebuit să se usuce. Balonul a fost acoperit cu bucăți de ziar și aracet. Pe urma s-au pus șervețele.

După ce balonul a fost acoperit și pictat, a urmat citirea poveștii. Bronto este un pui de dinozaur care are aceleasi probleme pe care le are orice pui. Consideră că părinții nu-l înteleg .
Observațiile pe care le primește, legate de felul în care mănâncă,merge etc sunt considerate a fi nedrepte. Se hotărăște să plece, de unul singur, într-o aventură și……lucrurile iau o întorsătură neașteptată.
Vine furtuna iar el se rătăcește în pădure.

Țipă disperat după părinții lui, scufundat într-o baie de noroi. Este găsit, în cele din urma, iar părinții se manifestă contrar așteptărilor lui.

Bronto, un dinozaur neastâmpărat este scrisa de Valentin Nicolau.
Prezentarea editurii sună așa:

De ce oare, atunci cand esti mic, aproape tot ce faci pare prea putin important in ochii adultilor? Fara rost sunt jocurile, intrebarile prea multe ii enerveaza imediat…

La tot pasul auzi: „nu ai voie!“ sau „nu face asta!“, sau „nu pe acolo!“ Parintii astia!” Asa gandeste Bronto, micutul dinozaur, plictisit sa se tot joace singur in padure, fara prietenii sai atat de dragi, Diplo, Stega, Tyrano si Tricer.

Apoi porneste in cautarea prietenilor, incercand sa traverseze singur padurea, in ciuda interdictiei parintilor „atotstiutori”. Ce i se intampla lui Bronto este o poveste antrenanta si plina de invataminte pentru cei mici.

 Luca îndrăgește mult această cărticică. Este în biblioteca noastră de ceva vreme și a fost citită de mai multe ori până acum. Dacă n-o aveți, este bine să o achiziționați pentru că-i plină de învățăminte!

 

 

 

 

Am continuat cu un labirint, așa de relaxare.
Apoi cu ajutorul acestei cărți „Epoca de gheata 3” , o carte puzzle foarte frumoasă și de foarte bună calitate, Luca s-a jucat făcând un puzzle, deloc ușor!
Paginile ei sunt țiplate, deoarece puzzle-urile sunt încastrate în  foaie și după ce sunt desfăcute, fug. 

După această joacă, Luca a scris personajele cărții citite „Bronto, un dinozaur neastâmpărat”. Deasemenea, a deschis și o fișă de lectura, pe care o vom completa în lunile ce urmează.

La final, ouțul nostru după ce a fost tăiat și finisat.

Încercați o experiență frumoasă alături de copil și… dinozauri! 🙂

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “O lume disparută și totuși, mai actuală ca niciodata. Mai ales în rândul celor mici.”

%d