machetedidactice.com

Activități educative copii – Învățăm cu Goldilocks

DSC_2193

Ani de zile ne-am bucurat de acest minunat ursulet care ne spune o poveste. Am tradus-o asa afland despre ce este vorba, nestiind insa ca aceasta este o poveste cunoscuta si foarte frumoasa.

Insa, de curand, Luca a primit de la unchiul lui un set SOTRON, prima colectie de mari ilustratori romani , in cel mai mic format si asa am deslusit cu adevarat, care-i mesajul puiului de urs. Iar de bucurie, am pus de-o lectie!

ponte_sotron

DSC_2199 DSC_2200 DSC_2201 DSC_2207

Dupa ce Luca a lecturat povestea, parca si ursuletul nostru se facea mai inteles! Cu toate ca aceasta jucarie a fost achizitionata in anii 90, este de o foarte buna calitate, drept pentru care si acum este intr-o perfecta stare de functionare.

Goldilocks – Bucle Aurii – video

Am discutat pe marginea textului, am încercat să-i facem alt final, într-un cuvânt a fost frumos.

Am urmat doua etape în desfășurarea lecției noastre.

Prima a constat in alcatuitea de cuvinte si propozitii cu grupuri de litere date. În acest sens, în urma căutărilor am folosit  fișele de la twinkl.co.uk.

Am printat, le-am laminat iar apoi am facut un joc drag lui Luca, joc ce a constat în extragerea uneia dintre ele, pe nevăzute și rezolvarea cerinței. Așa au apărut cuvinte frumoase precum, strachină, orchestră, fosile etc, iar cu ajutorul unora dintre ele, Luca a făcut propoziții.

DSC_2213 DSC_2216 DSC_2222 DSC_2225

DSC_2232 DSC_2238 DSC_2241 DSC_2245

DSC_2248DSC_2209

A doua etapa a fost aceea de invatare a modului in care se scrie corect „sa” si „s-a”. Pentru aceasta am folosit un caiet cumparat de pe vremea cand Razvan era in ciclul primar, scoasa d, caiet ce face parte din colectia „Hai sa invatam”.

Este un caiet , de pe care am lucrat foarte bine impreuna cu Razvan si la care am apelat si in cazul lui Luca. Caietul are ca scop formarea corecta a deprinderilor de scriere si vine in completarea manualelor scolare. Pentru ca cei mici nu au cunostinte avansate de gramatica, caietul apeleaza la explicatii simple si la jocuri pentru studierea ortogramelor. Din punctul meu de vedere este util si este scos in conditii grafice foarte bune.

DSC_2246 DSC_2247 DSC_2249 DSC_2250

DSC_2251 DSC_2252 DSC_2254

Si uite asa am invatat alaturi de Goldilocks.

A fost frumos si placut chiar daca Luca nu este in cea mai buna forma, fiind bolnavior. Insa curiozitatea a fost mai puternica si uite-asa am mai bifat un capitol in existenta noastra.

Foarte placut.

Lasă un răspuns

%d