machetedidactice.com

Activitati educative copii – Gata, ne-am hotărât! Plecăm pe Lună să-i studiem fazele!

luna 1

Vom continua și astăzi să vă arătam, eu împreună cu Luca, în ce fel folosim machetele didactice și cum ne ajută și ușurează procesul de învățare. Astăzi vom vorbi despre Lună și despre Fazele sale. În acest scop am confecționat o machetă didactică pe care am evidențiat toate Fazele Lunii. Tot în acest scop, am confecționat și niște cartoline care să ne ajute la completarea machetei.

luna 2 luna 3

Prima etapă a activității noastre a constat în adunarea informațiilor despre tema abordată, iar acest lucru a fost înlesnit datorită minunatelor enciclopedii din biblioteca copilului. Ele sunt : „Memo pentru cei mici – Larousse” și „Mica enciclopedie Larousse”. Chiar dacă sunt scoase sub aceeași denumire, informațiile sunt diferite, la fel și imaginile.

luna 23 luna 24

Dupa ce Luca a aflat câteva informații despre Lună și fazele ei, s-a trecut la lucrul cu macheta. Acestă etapă a fost mai incitantă deoarece fiecare fază era detașabila iar copilul o putea asambla ca pe un puzzle. Înainte de a începe așezatul propriu zis, am dorit să-i arăt prima aselenizare și protagoniștii ei, iar în acest scop am urmărit înregistrarea video din anul 1969. Aselenizarea a fost transmisă în direct și a fost vizionată de 600 milioane de oameni. La acea vreme!

luna 5luna 4

luna 6luna 7

Dacă veți urmări expresia feței copilului în timp ce lucrează, veți observa că totul este făcut cu plăcere iar acest proces este privit ca o joacă și nu ca ceva impus. luna 10 luna 9

Luca citește  informațiile de pe cartoline pentru a le pune la locul lor. Așa a aflat despre Luna plină, despre Cornul Lunii…. .

luna 11 luna 12 luna 13 luna 15

Mai sus sunt imagini cum le-a scos pe toate și a încearcat să le asambleze la locurile potrivite. A fost un exercițiu util!

Apoi a completat niște fișe pregătite pentru această temă. A fost un labirint dar s-a jucat și cu verbele. Aceasta activitate a generat un mare amuzament: ,,Eu carte/tu carte/”. Am specificat că verbele reprezintă o acțiune și, ca să-i fie mai ușor i-am spus că poate face în felul următor: Eu mănânc/ tu mănânci/ el mănâncă, și este sigur că a dat de un verb.

luna 16

A urmat o fișă pe care a scris câteva rânduri despre oamenii care au fost în cosmos. Una peste alta am petrecut, din nou, clipe de neuitat. Am aflat multe lucruri interesante și evident, acum s-a hotărât că atunci când va fi mare, va fi cosmonaut. luna 19  luna 20 luna 21

Câteodată este indicat să-ți imaginezi că participi la tot soiul de acțiuni pe care în mod real, nu le prea poți experimenta. Și cui dăunează asta?

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activitati educative copii – Gata, ne-am hotărât! Plecăm pe Lună să-i studiem fazele!”

%d